avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara fara divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara fara divort

buna ziua,
as vrea sa stiu si eu,in cazul in care tatal nu mai locuieste cu mama si copilul si nu s-au depus inca actele de divort,se poate cere pensie alimentara?cum se procedeaza?
multumesc.
Buna ziua,
In conformitate cu prevederile noului cod civil, exista aceasta obligatie din partea parintilor catre copii lor.
Daca nu puteti ajunge la o intelegere amiabila si nici printr-un mediator, depuneti o cerere in acest sens la judecatorie.
Este scutita de taxe de timbru si se judeca cu celeritate.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Incercati prin mediere mai intai.
Pentru a cere pensia in instanta ar fi indicat sa deschideti si divortul.
Daca sunteti doar despartiti in fapt dar mai intretineti relatii conjugale si nu considerati necesar sa divortati se poate sa obtineti pensia de intretinere si fara divort.
In alta ordine de idei, dar cu precizarea de mai sus, daca va gospodariti separat dar nu vreti sa divortati puteti si fara sa depuneti divortul.
NU are legatura divortul cu intretinerea minorilor. Incercati totusi intai o notificare, o mediere si abia apoi actiune. Ordonanta, e mai rapida, ca celeritatea are de asteptat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 18 ani andrusca16 andrusca16 Ce se intimpla cu pensia alimentara dupa ce implinesti 18 ani ? Mentionez ca parintii mei sunt divortati iar prin hotarire judecatoreasca tatal meu era obligat ... (vezi toată discuția)
Implicatii parasire domiciliu conjugal dorulmeu2001 dorulmeu2001 Buna ziua! vreau sa stiu ce implica daca am parasit domiciliul conjugal. Sunt casatorit de 6 ani si am o fetita de 5 ani. Am plecat de acasa acum o luna,nemai ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere - venituri din strainatate kasyeru kasyeru Parintii mei sunt divortati din 1997 iar eu locuiesc cu mama. Tatal imi plateste pensia de intretinere lunar inca de la divort fara vreo intarziere in valoare ... (vezi toată discuția)