avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere - venituri din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere - venituri din strainatate

Parintii mei sunt divortati din 1997 iar eu locuiesc cu mama. Tatal imi plateste pensia de intretinere lunar inca de la divort fara vreo intarziere in valoare de 120RON, o suma absurda avand in vedere ca este medic. El figureaza ca este angajat la o clinica din Romania, dar de o buna perioada de timp (4-6 ani) este medic in Germania, chiar directorul unei clinici (cel putin asa se lauda el) din respectivul oras unde lucreaza,
Problema este ca eu nu stiu in ce oras locuieste sau unde isi desfasoara activitatea si nu doreste sa isi divulge locatia fata de mine sau altcineva.
1) Cum pot sa-l chem in judecata daca nu stiu unde locuieste?
2) Pot cere recalcularea pensiei de intretinere si plata sa retroactiva in cazul in care se dovedeste ca are 2 locuri de munca si este imposibil sa fi primit numai 120RON pensie de intretinere?

Mentionez ca specificarea dispozitiilor mi-ar fi de mare ajutor.
Multumesc
Buna ziua,
1. Valoarea pensiei de intretinere este, pentru un copil, de pana la 1/4 din venituri.
2. In situatia in care cu tatal dumneavoastra nu puteti ajunge la o intelegere amiabila (care ar fi de preferat) va trebui, urmand pasii legali (mediator), sa formulati o cerere in instanta. cererea este scutita de taxa de timbru si se depune la judecatoria de care apartineti dumneavoastra.
3. In acest ultim caz (care nu este de dorit) veti indica adresa sa din tara si veti solicita si citarea prin mica publicitate daca nu da niciun semn de viata la primul termen.
4. In privinta veniturilor, va puteti adresa locului de munca din tara pentru a va trimite o adeverinta cu veniturile din ultimele 6 luni pentru calcularea pensiei de intretinere.
5. Pentru veniturile din Germania va puteti adresa Colegiului medicilor din acea tara sau ministerului sanatatii de acolo solicitand sa va transmita locul de munca al tatalui, aratand in adresele respective ce calitate aveti fata de persoana cautata si motivele pentru care-l cautati. Aceste demersuri le puteti efectua si dummneavostra inainte sau in timpul judecarii dosarului sau le puteti solicita instantei de judecata.
6. Dupa aflarea locului de munca, veti putea solicita prin intermediul instantei, adeverinta cu veniturile sale.
Drepturile minorului sunt prevazute atat in Codul civil, art. 529 si urmatoarele cat si in CONVENŢIA CU PRIVIRE LA DREPTURILE COPILULUI, cred ca art. 10.
Inca o data, incercati intai sa rezolvati problema pe cale amiabila.
av. Gabriel Klein Kiritescu
[editat citat]

Pot cere plata retroactiva a pensiei recalculate daca se dovedeste ca el a avut venituri substantiale in Germania?

Multumesc mult pentru consultanta
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
gi-jane2, moderator
DEpinde de ce discutii si relatii ati avut cu tatal pana acum... Aveti o relatie cu el?
Cati ani aveti? Mergeti la scoala?
Buna ziua,
Teoretic puteti sa o cereti dar chiar doriti sa ajungeti in aceasta situatie?
de ce nu incercati intai o conciliere pe cale amiabila.
sangele nu s-a facut, nu se face si nu se va face apa, este tatal dumneavoastra si, de obicei, intre parinti si copii, chiar daca apar neintelegeri, acestea trebuiesc indepartate.
Mai incercati o data.
av. gabriel Klein Kiritescu
AVLIL a scris:

DEpinde de ce discutii si relatii ati avut cu tatal pana acum... Aveti o relatie cu el?
Cati ani aveti? Mergeti la scoala?

Abia dupa 11 ani de zile dupa divortul cu mama mi-a dat primul telefon
Am 23 de ani si sunt student cu probleme de sanatate si necesit injectii cu toxina botulinica odata la 4 luni ( 1500RON/injectie)
Interesul lui fata de sanatatea mea = 0
Relevanta acestor date personale = ?

Alte discuții în legătură

Putin ajutor va rog frumos - instrainare teren Maricel09 Maricel09 am un act de donatie pe un teren ...facut de bunicul meu...dar intre timp bunicul a murit si ce se afla pe teren casa si restul au revenit dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. anulare amaliatutu amaliatutu Am stat in concubinaj 7 ani din care rezulta un minor de 4 ani care ai poarta numele tatalui ,minorul este in custodia mea primeste pensie alimentara ,ne-am ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parentale alinutza2705 alinutza2705 poate fi tatal decazut di drepturile parentale,daca de aprox 2 ani si jumatate n-a platit pensie alimentara?sau poate merge la inchisoare? (vezi toată discuția)