avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere - venituri din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere - venituri din strainatate

Parintii mei sunt divortati din 1997 iar eu locuiesc cu mama. Tatal imi plateste pensia de intretinere lunar inca de la divort fara vreo intarziere in valoare de 120RON, o suma absurda avand in vedere ca este medic. El figureaza ca este angajat la o clinica din Romania, dar de o buna perioada de timp (4-6 ani) este medic in Germania, chiar directorul unei clinici (cel putin asa se lauda el) din respectivul oras unde lucreaza,
Problema este ca eu nu stiu in ce oras locuieste sau unde isi desfasoara activitatea si nu doreste sa isi divulge locatia fata de mine sau altcineva.
1) Cum pot sa-l chem in judecata daca nu stiu unde locuieste?
2) Pot cere recalcularea pensiei de intretinere si plata sa retroactiva in cazul in care se dovedeste ca are 2 locuri de munca si este imposibil sa fi primit numai 120RON pensie de intretinere?

Mentionez ca specificarea dispozitiilor mi-ar fi de mare ajutor.
Multumesc
Buna ziua,
Aveti dreptul la pensie de intretinere pana la terminarea studiilor dar nu mai mult de 26 de ani.
Ati discutat aceste aspecte cu tatal?
Puteti solicita cel mult 3 ani in urma aratand ca nu ati avut cunostinta de situatia lui materiala.
Va trebui sa argumentati si sa probati in fata instantei cele afirmate.
av. gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

I-am adus la cunostinta problema mea de sanatate, insa nu si-a manifestat niciun interes
In legatura cu situatia lui materiala niciodata nu am avut o reprezentare reala asupra acesteia.
Si nu in ultimul rand, in cazul in care se va infatisa la proces printr-un miracol voi folosi toate mijloacele de proba pe care le am la dispozitie
gi-jane2, moderator
Daca se infatisaza la proces poate va impacati si rezolvati problema pe cale amiabila.
Mult succes.

, faceti cercetari cu clinica din Germania, nu se poate sa nu-l gasiti deoarece fiind medic e greu de crezut ca lucreaza la negru...cum il gasiti facti actiunea si citati-l la locul de munca.

gi-jane2, moderator
Tatal dv. e director la o clinica din Germania si nu l-ati gasit pe net? Slabe sanse... ori nu e niciun director ori poate ca nu l-ati cautat.

Eu v-am pus intrebarile ca sa va ajut, imi raspundeti doar daca doriti.
Sigur ca sunt probleme personale, dreptul familiei cu asta se ocupa: cu viata privata a oamenilor.
Prima intrebare dorea sa clarifice daca aveti sanse sa obtineti pensie marita din urma; vad ca ati primit raspuns ca pe ultimii trei ani, dar eu nu vad temeiuri sa cereti recalcularea din urma. E gresit, dupa mine; dar nu cunosc amanunte.
Celelalte doua intrebari erau menite sa determine daca aveti drept la pensie, intrucat imi parea ca sunteti deja major.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putin ajutor va rog frumos - instrainare teren Maricel09 Maricel09 am un act de donatie pe un teren ...facut de bunicul meu...dar intre timp bunicul a murit si ce se afla pe teren casa si restul au revenit dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. anulare amaliatutu amaliatutu Am stat in concubinaj 7 ani din care rezulta un minor de 4 ani care ai poarta numele tatalui ,minorul este in custodia mea primeste pensie alimentara ,ne-am ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parentale alinutza2705 alinutza2705 poate fi tatal decazut di drepturile parentale,daca de aprox 2 ani si jumatate n-a platit pensie alimentara?sau poate merge la inchisoare? (vezi toată discuția)