avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calitate de imputernicit la banca - retragerea banilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calitate de imputernicit la banca - retragerea banilor inaintea dezbaterii succesiunii

Buna ziua.Eu locuiesc cu bunicii mei la ei acasa. Casa este pe numele bunicii mele care mi-a facut un contract de intretinere. Bunicul meu are niste bani pusi la banca pentru inmormantarile lor si pomenile ulterioare. Pe mine m-a trecut alaturi de bunica mea imputernicit la Banca CEC. Eu am niste probleme cu mama mea, singura lor mostenitoare, care ma tot ameninta cu judecata. As vrea sa va intreb, daca in calitate de imputernicit pot sa ma duc la banca sa deschid un alt cont pe numele meu si sa transfer banii acolo ca sa pot sa fiu sigura ca nu raman in aer si ca voi avea cu ce sa-i ingrop pe bunici.Pt ca am inteles ca as putea sa-i retrag dupa ce moare bunicul dar numai cu conditia ca banca sa nu stie acest lucru, dar mi-e frica ca ma va da mama mea in judecata ca in mod normal dupa moartea bunicului se face intai succesiunea si apoi se pot retrage banii.Cum credeti ca este mai bine sa fac.Precizez ca bunicul mi-a dat mie toate actele de la banca.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:33, 9 Mai 2013
Cel mai bine e sa puneti banii intr-un cont pe numele dumneavoastra, altfel veti da inapoi mostenitorilor, in speta mama dvs, toata suma pe care o veti lua din cont ulterior decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bogdaner bogdaner Bunica mea a decedat.Ea avea un cont la CEC, la care era imputernicit fratele tatalui meu.Cu cateva zile inainte ca bunica sa moara, acesta a transferat banii ... (vezi toată discuția)
Mama a decedat, iar dansa avea bani depuși la cec, tata este a ... Liliana Pop Liliana Pop Mama a decedat,iar dansa avea bani depuși la CEC,tata este a doua persoană care figurează la contul CEC,întrebarea este:Tata poate să retragă banii fara ... (vezi toată discuția)
Imputernicire cont cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, bunica mea a decedat si inainte sa moara l-a imputernicit pe unchiul meu (ginerele ei) pe un cont bancar.Intrebarea mea este bunicul meu mai are ... (vezi toată discuția)