Buna ziua ,
Angajatorul vrea sa ma forteze sa imi dau demisia , eu sunt angajat cu contract pe perioada nedeterminata iar firma are o clauza cu ajofm ( proaspat absolvent de facultate ) . Mentionez ca firma nu poate sa imi inceteze contractul de munca deoarece incalca contractul cu ajofm pentru incadrarea intr-un loc de munca a absolventilor de facultate. Mentionez ca mi-au propus sa imi dau demisia ca apoi sa ma angajeze la o alta firma (tot a lor) sa aibe posibilitatea sa ma dea afara pentru ca eu sa am posibilitatea sa obtin somaj.
Cum ar trebui sa procedez la o astfel de problema ? Astept sfaturile dumneavoastrea , mentionez ca am aproximativ 1 an si 4 luni de cand sunt angajat la aceasta firma.
Daca Incetarea c.i.m. are loc prin demisie , atunci angajatorul nu mai este sunt obligat sã restituie, în totalitate, agenţiei pentru ocuparea forţei de muncã sumele încasate pentru dvs ca absolvent plus dobânda de referinţã a Bãncii Naţionale a României în vigoare la data încetãrii raporturilor de muncã.
Daca va obliga sa va dati demisia, atunci puteti să sesizati instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretindeti că demisia a fost provocată de angajator.