Salutare. Problema mea e urmatoarea: Am trecut de varsta majoratului, mai exact am 19 ani, iar situatia mea de acasa nu e tocmai roz, defapt e chiar horror. Mama mea e plecata din tara, iar cu tatal meu am inceput sa ma cert tot mai des din motive foarte banale. In ultima luna certurile au devenit atat de serioase, incat se infurie si ma loveste foarte tare. Tin sa precizez ca ultima data m-a dat cu capu de pereti, m-a strans de gat (urme vizibile), in fine. Acum urmeaza intrebarea: As dori sa-l dau in judecata ? Care sunt drepturile mele in acest caz ? Ce trebuie sa fac ?
Buna ziua,
1. Va trebui ca pentru echimozele create (urmele de care vorbeati) sa va adresati INML si sa obtineti un certificat medico legal.
2. Va trebui sa va adresati parchetului cu o plangere.
3. Aveti posibilitatea de a va retrage oricand acea plangere cercetarea sau urmarirea penala ramanand fara niciun rezultat in afara de a va speria parintele.
4. Poate ca reusiti sa va impacati fara a fi nevoit sa apelati la aceste masuri.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Pana la judecata, cauta calea concilierii, medierii, a intelegerii si impacarii (cel putin pana mai cresti si te poti baza pe picioarele tale). Situatiile conflictuale in familie nu prea se rezolva cu politia. Mai mult pui gaz pe foc.
Este o situatie ingrata care se va rezolva cand vei pleca la casa ta.
Multa bafta si rabdare pana atunci.
Copilul meu
Madalina.maria
Buna ziua ! Vin si eu cu o problema , tatal copilului mei a dat in mine astazi pentru simplul fapt ca nu am vrut sa ii las copilul sa plece cu el , a zis ca o ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica
actb
Buna ziua,
stiu ca au curs rauri de cerneala pe aceasta tema in toate forumurile juridice, insa sunt intr-o situatie de-a dreptul disperata si va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Lovire
ContSters99255
In urma unor discutii contradictorii si a unor jigniri reciproce cu fosta sotie , mi-a dat cateva palme si apoi am ripostat si eu la fel. Nu era nimeni de fata ... (vezi toată discuția)