avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se calculeaza pensia alimentara in sistemul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se calculeaza pensia alimentara in sistemul militar?

Buna ziua, as dorisi eu sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara daca sunt angajat al Mapn? si daca ne intelegem pe cale amiabila, cum se face dovada ca i-am platit pensia ?va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Indiferent de locul de munca, pensia alimentara se calculeaza ca fiind 1/4 din venituri pentru un copil, 1/3 pentru doi sau 1/2 din venit pentru 3 sau mai multi copii, art. 529 C.Civ.
Daca nu aveti convingerea ca mama va recunoaste plata pensiei fie o trimiteti prin posta fie ii solicitati sa semneze o chitanta de mana din care sa reiasa suma, data si faptul ca suma reprezinta plata pensiei.
av Gabriel Klein Kiritescu
1/4 din care venituri? ca la noi in armata avem norma de hrana, sporuri....etc. La asta am vrut sa ma refer cand am zis ca lucrez in domeniul militar. Va multumesc pentru ajutor.
juridprudenta instantelor nu este unitara. depinde cum convinge avocatul dvs instanta . ce este si ce nu este permanent ceeste si ce nu este personal....
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Eu sunt din Bucuresti. Unde ar trebui sa merg sa cer calcularea pensiei alimentare? trebuie sa imi angajez un avocat sau merge si fara?
Nu trebuie sa mergeti nicaieri. Propuneti o suma si daca nu va intelegeti, cel interesat apeleaza la instanta, nu dvs.
Care e situatia de fapt ?
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Crisssyb Crisssyb Buna ziua, As dori si eu sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara la un salariat care lucreaza in armata. Din ce stiu eu e 30% din salariu dar cei din ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de intretinere marilenabaiko marilenabaiko La calculul pensiei de intretinere se ia in considerare si norma de hrana ? (vezi toată discuția)
Cheltuielile de crestere si educare ale minorului corneliacarryna corneliacarryna buna ziua! in urma divortului la notar s-a stabilit custodie comuna cu domiciliul la mama iar tatal trebuie sa plateasca minorului 25% din venituri.Tatal ... (vezi toată discuția)