avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Iesirea din asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Iesirea din asociatie

Daca suntem debransati de la utilitati si platim doar lumina si femeia de serviciu putem sa iesim din asociatie si sa platim separat de restul locatarilor?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:04, 9 Mai 2013
Si care ar fi interesul de a va separa?
Nu-i nici-un chichirez sa ”iesiti” din asociatie. O sa aveti aceleasi obligatii, in schimb nu o sa mai puteti sa participa cu vot la AG a proprietarilor, adica parerea dvs. efecti nu va mai conta.
In fond, puteti detalia un pic cam care este situatia la dvs. si care ar fi sa zicem avantajul pe care-l vedeti dvs. prin aceasta ”iesire”din asociatie? Poate ne clarificam si noi si o tulim cu totii din gashca! Sa ramana presedintele si administratorul, sa nu-i mai plateasca nimeni ca si-asa freaca menta pe-acolo...
Chiar daca concretizati interesul de a renunta la calitatea de membru al asociatiei de proprietari,,obligatiile fata de aceasta sunt identice ,urmand ca repartizarea cotelor individuale sa se realizeze in temeiul acelorasi dispozitii in domeniu
problema este ca platim salariile in aceeasi masura ca restul locatarilor, carora li se calculeaza si cheltuelile pentru apa,canal, agent termic..
HG nr 1588/2007 Art. 44
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
(2) Daca facturarea serviciilor publice de utilitati este individuala, pentru consumurile de pe spatiile comune furnizorii vor incheia contracte de furnizare cu asociatia de proprietari, in conditiile stabilite de comun acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata energiei termice la apartamente debransate cka cka Am un apartament debransat de la energia termica. Ceilalti locatari nu au repartitoare. Intrebarea mea este daca asociatia de locatari poate hotara sa ... (vezi toată discuția)
Formula de calcul caldura apartament debransat de la reteaua centralizata dumiela dumiela Formula de calcul sau modalitatea de determinare a costurilor ce revin pentru caldura unui apartament debransat, provenita de la tevile ( de caldura, ale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa va adresez urmatoarea intrebare. locuiesc ... vaid66 vaid66 Buna ziua, Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare. Locuiesc intr-un bloc de apartament cu 2 scari conectat la reteaua de incalzire in felul urmator: - ... (vezi toată discuția)