avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament legalizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament legalizat

Buna ziua daca cineva imi face un testament legalizat pe un imobil iar ,cu timpul,are bani si vrea sa mi-l dea prin vanzare-cumparare ,se poate ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:34, 10 Mai 2013
Sigur ca da, se poate face si testament pentru bunul respectiv (testament cu titlu particular) iau ulterior instrainare. Daca la decesul testatorului nu se va mai gasi bunul respectiv in patrimoniul sau, ca urmare a instrainarii, testamentul nu va mai produce efecte.
Testa,entul autentic si nu legalizat poate fi revocat oricand expres sau tacit. Este posibil sa incheiati alt act cu privire la imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cristel52 cristel52 Buna seara, Doresc sa stiu daca un proprietar poate vinde apartamentul lasat initial prin testament (nu copiilor lui). Anularea testamentului trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Revocare raul89 raul89 Buna ziua. In cazul unui testament intocmit in baza Legii XXXV din anul 1874 (cod civil austriac), revocarea acestui testament trebuia facuta de testator ... (vezi toată discuția)
Testament, promisiune nerespectata luminita6 luminita6 Buna ziua....as dori un raspuns va rog frumos in urmatoarea situatie....am dobandit un apartament prin testament notarial in prezenta martorilor,,,ulterior la ... (vezi toată discuția)