avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate promisiune verbala de vinzare a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate promisiune verbala de vinzare a unui drept sucesoral

M-ar interesa sa aflu daca o promisiune verbala de vinzare a unui drept la mostenire este valabila. O cunoscuta a mea a aflat de curind de decesul matusei ei ( decedata de 1 an si 8 luni). Aceasta detine o pensie de doar 300 lei si m-a rugat sa o ajut sa-si obtina cota ei de mostenire. Totodata mi-a promis ca daca o ajut in acest sens i-mi vinde dreptul ei la la mostenire. Asa ca am dus-o la notar unde a facut o declaratie de aceptare a succesiunii, a facut si o procura generala sotului meu sa o reprezinte in toate demersurile in ce priveste succesiunea dupa matusa ei, a chemat si persoana care i-a spus de moartea matusii ei care a dat si ea o declaratie. Am angajat si un avocat pentru a i se constata prin instanta calitatea de mostenitoare, chiar ea a semnat contractul avocatului si bineinteles toate aceste cheltuieli le-am suportat eu. Pe linga asta i-am platit si o suma de 600 lei caci avea nevoe de bani promitindu-mi ca i-mi va semna si contractul de vinzare cumparare al dreptului ei la mostenire . Am si martori care au auzit si vazut totul. Ca sa ma asigur totusi am vorbit cu un notar pentru incheierea contractului de vinzare cumparare a dreptului ei de mostenire. Cind am chemat-o sa vina la notar a refuzat spunindu-mi ca ea nu mai vrea sa-mi semneze nimic. Credeam ca e serioasa (75 ani) iar acum nu stiu ce sa fac mai departe. Mostenirea la care ar avea ea drept nu ar avea o valoare mare cca. 400 mp teren, m-a interesat doar ca se afla vizavis de terenul meu. I-mi poate da cineva un sfat???
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 23:22, 10 Mai 2013
Promisiunea verbala nu are valoare de proba. Cum probati in instanta promisiunea doamnei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, cunosc o doamna in virsta careia ia murit matusa acum 2 ani.Ea a aflat de 3 luni de moartea matusii si a dat o declaratie la notar de acceptare a ... (vezi toată discuția)
Vinzare mostenire neintabulata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns: unchiul meu a decedat acun 28 ani neavind copii eu si sotia lui nu am dezbatut succesiunea. Mostenirea (imobile primite de ... (vezi toată discuția)
Santaj si intimidare sorinmst sorinmst Santaj, Intimidare De curand (iunie 2015) am incheiat succesiunea dupa bunica (d. martie 2014), imediat ce am gasit cumparatorul pt. mostenire(casa cu ... (vezi toată discuția)