M-ar interesa sa aflu daca o promisiune verbala de vinzare a unui drept la mostenire este valabila. O cunoscuta a mea a aflat de curind de decesul matusei ei ( decedata de 1 an si 8 luni). Aceasta detine o pensie de doar 300 lei si m-a rugat sa o ajut sa-si obtina cota ei de mostenire. Totodata mi-a promis ca daca o ajut in acest sens i-mi vinde dreptul ei la la mostenire. Asa ca am dus-o la notar unde a facut o declaratie de aceptare a succesiunii, a facut si o procura generala sotului meu sa o reprezinte in toate demersurile in ce priveste succesiunea dupa matusa ei, a chemat si persoana care i-a spus de moartea matusii ei care a dat si ea o declaratie. Am angajat si un avocat pentru a i se constata prin instanta calitatea de mostenitoare, chiar ea a semnat contractul avocatului si bineinteles toate aceste cheltuieli le-am suportat eu. Pe linga asta i-am platit si o suma de 600 lei caci avea nevoe de bani promitindu-mi ca i-mi va semna si contractul de vinzare cumparare al dreptului ei la mostenire . Am si martori care au auzit si vazut totul. Ca sa ma asigur totusi am vorbit cu un notar pentru incheierea contractului de vinzare cumparare a dreptului ei de mostenire. Cind am chemat-o sa vina la notar a refuzat spunindu-mi ca ea nu mai vrea sa-mi semneze nimic. Credeam ca e serioasa (75 ani) iar acum nu stiu ce sa fac mai departe. Mostenirea la care ar avea ea drept nu ar avea o valoare mare cca. 400 mp teren, m-a interesat doar ca se afla vizavis de terenul meu. I-mi poate da cineva un sfat???