avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se poate prescrie cazierul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se poate prescrie cazierul

o cunostinta de-a mea acum 3 ani a avut o mica altercatie si are o pata pe cazier,3 luni cu suspendare,acum dupa 3 ani nu sa prescris si din cauza asta nu se poate angaja,ce trebuie sa faca,si ce acte i-ar trebui ca sa aiba cazierul curat si sa se poata angaja?va multumesc
Reabilitarea este una de drept.

Dupa scurgerea termenului de incercare ( compus din pedeapsa efectiv aplicata la care se adauga termenul de doi ani ) sunt inlaturate interdictiile si decaderile ce decurg din condamnare.

Totusi, in situatie in care mai exista mentiuni in cazierul judiciar, va puteti adresa instantei de judecata, pentru a constata ca fiind indeplinite conditiile reabillitarii de drept ( reabilitarea este una ope legis, opereaza in virtutea prevederilor legale ).


Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier curat bbyRo bbyRo Bună ziua! Acum 4,5 ani am avut o condamnare de 2 luni inchisoare cu suspendare in baza art....(accident rutier din culpă).Acum 3 săptămâni când am ... (vezi toată discuția)
Reabilitare - de drept sau judecatoreasca familistu familistu buna ziua o persoana condamnata la 2 ani cu suspendare cu 4 ani de incarcare, dupa un an poate cere instantei stergerea cazierului, reabilitarea persoanei ... (vezi toată discuția)
Pot da pentru permis? teo_mariana teo_mariana as dori sa stiu daca ma pot inscrie la scoala de soferi daca in anul 2008,am savarsit infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ne avand ... (vezi toată discuția)