avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul familiei- divort cu minori, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul familiei- divort cu minori, partaj

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: nu sunt despartita legal de sotul meu. Detinem o locuinta comuna, insa ne-am separat in fapt din anul 2009, fiecare locuind in alta parte. Sotul a fost plecat in strainatate si a lasat locuinta cu multe datorii la asociatie. Eu am fost nevoita s-o inchiriez unor cunostiinte si astfel sa ajung cu plata datoriilor la zi. Sotul a stiu de faptul ca am inchiriat, iar acum cand stie ca vreau sa divortez, m-a amenintat printrun sms ca daca pana maine mai sunt chiriasii in garsoniera, merge cu politia peste ei sa-i dea afara.
Intrebarea mea este: poate face acest lucru, este legal? Ce ma sfatuiti sa fac?
Mentionez ca vrea sa vindem urgent garsoniera inainte de divort ca sa nu intre la partaj, iar eu nu sunt de acord cu vandutul acesteia, deoarece avem un baiat de 12 ani si consider ca este mostenirea lui. Pana acum nu a trimis bani si nici nu plateste pensie alimentara copilului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:34, 11 Mai 2013
singur nu poate vinde imobilul deoarece sunteti si dvs proprietar; cat priveste intretinerea copilului - aici sunt multe elemente in discutie: doar cu martori si probe in instanta ati putea sa obtineti ceva ....si doar de la data introducerii actiunii judecatoresti (sigur cu respectarea procedurilor in vigoare, respectiv apelati mai intai la mediator si daca nu cadeti de acord cu sotul asupra pretentiilor abia dupa aceea va puteti adresa judecatoriei
Va multumesc pentru raspuns. Dar cu amenintarea ca da afara chiriasii cu politia poate face acest lucru?
nici asta nu poate face singur, legal....dar ar trebui sa promovati urgent divort ca sa tineti luccrurile sub control daca are resedinta in strainatate competenta generala este la Judecatoria Sector 1 Bucuresti

declarati contractul de inchiriere le fisc
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Buna ziua,
1. Daca exista contract de inchiriere nu are nicio sansa sa-i evacueze.
2. Daca nu exista asemenea contract, va crea cel mult o situatie tensionata. Politia nu se prea baga in asemenea situatii fara sa existe o sentinta definitiva de evacuare. Ar fi bine sa-i puneti in garda pe chiriasi si sa va sune cand vine sotul pentru a aplana conflictul.
3. In privinta divortului, este o optiune personala.
4. In privinta pensiei de intretinere ar fi bine sa formulati o cerere in instanta (cu respectarea procedurii prealabile a medierii) si sa solicitati plata acesteia de la data depunerii cererii. Anterior acestei date nu aveti mari sanse.
5. In privinta vanzarii, ea nu se poate face decat de ambii.
In instanta va putea cere sotul sa se faca si partajul si iesirea din indiviziune. In aceste conditii o veti putea vinde atunci. Invocarea minorului ca fiind viitor mostenitor nu are relevanta.
Mult noroc.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
Admin, administrator
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Ce sanse sunt de evacuare? ContSters159442 ContSters159442 poate ma puteti ajuta cu un sfat.In 2011 februarie am divortat de fostul sot .In 2010 am obtinut o locuinta sociala de la primarie care l-am trecut ca titular ... (vezi toată discuția)
Evacuare copil major din locuinta? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, situatia in fapt este urmatoarea: Sotul s-a certat violent cu sotia si l-a ameninta pe copilul lor ca va veni cu politia pentru a il evacua din ... (vezi toată discuția)
Iesire din diviziune cu fostul icral vch2009 vch2009 Buna ziua, Nu stiu daca subiectul este incadrat bine, dar nu am stiut exact unde sa-l deschid. Daca este deschis gresit, rog un moderator sa mute subiectul ... (vezi toată discuția)