Am o problema, mama mea a murit in 2001 si sora mea s-a mutat in locuinta, pe ea n-a interesat-o sa deschida succesiunea si eu nu am avut posibilitatea financiara de a achita impozitul (care era foarte mare) pe locuinta si nu am deschis succesiunea. Acum as dori sa o deschid deoarece mi-am revenit financiar si mi se spune ca datorita faptului ca nu am acceptat tacit mostenirea nu am dreptul la ea.
Nu am cunoscut acest lucru , stiu ca asta nu ma scuza, dar mi se pare absurd ca din acest motiv sa nu pot avea dreptul la partea mea din locuinta parintilor mei. Adica dupa faptul ca sora mea a utilizat acest bun comun din punctul meu de vedere, acum sa mi se refuze si drentul meu dobandit prin nastere.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, trebuie sa existe o posibilitate.
Deschidet procesul de succesiune - iesire din indivizine - si daca vi se opune prescriptia dreptului de optiune suuccesorala -neacceptarea in termen a succesiunii - faceti dovada acceptarii tacite prin preluare de bunuri ( altele decat imobilul succesoral) , faptul ca in permanenta v ati interesat de bunurile succesorale , etc.
Nici vorba de vreo problema.
Nu ai pierdut nimic. Te aburesc cu vrajeli.
Cum spune meroiud, dovada acceptarii succesiunii este pur si simplu folosirea oricarui bun lasat de defunct si interesul fata de mostenire, discutii, mici imparteli facute din averea mobila a defunctului, etc. Orice bun pe care l-ai primit din avere, cit de mic, valoareaza acceptare.
Oricum, nici un notar nu o sa dezbata succesiunea fara tine, stiind ca esti mostenitoare.
Iti recomand sa mergi tu prima la Notar si sa soliciti invitarea la dezbatere a celorlalti mostenitori.