avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS datorat pentru inchiriere garsoniera
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS datorat pentru inchiriere garsoniera

Buna ziua,

trebuie sa platesc asigurari de sanatate in situatia in care am inchiriat o garsoniera considerandu-se alt venit?
eu sunt angajata si platesc atat eu cat si institutia fiind cu contract de munca angajata?
Cel mai recent răspuns: sore , utilizator 16:37, 2 Iunie 2013
Da, o sa platiti si contributie la sanatate pentru venitul din inchiriere. O sa va vina acasa informatii pe decizia de impunere emisa de administratia financiara dupa ce ati inregistrat (la administratia financiara de domiciliu) contractul de inchiriere in maxim 15 zile de la semnare.
Daca sunteti angajata in perioada in care realizati venituri din chirii, nu platiti CASS.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas la chirie RamonaLoredana RamonaLoredana Din 2009 pana in prezent mama figureaza co-asigurat prin asigurarea mea de sanatate. La sfarsitul lunii trecute si-a inchiriat apartamentul din provincie ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Chirie, achitare obligatii fiscale proprietar PetrescuVlad PetrescuVlad Salut, Am o garsoniera si doresc sa o dau spre chirie legal. Din pacate, chiar si din ghidul realizat pe acest site nu prea am inteles mare lucru, decat de ... (vezi toată discuția)