am introdus un BO la plata la data scadenta, a intrat in circuit, banca a anuntat clientul
fiind vorba de o suma consistenta de si suma se afla in cont, clientul banci a facut cerere la banca sa nu fie platit BO, cererea a fost refuzata de banca iar in schimb clientul s-a prezentat cu un ordin de plata la gisheu prin care a golit contul astfel s-a dat refuz pentru lipsa totala disponibil in cont.
avea voie banca sa opereze acel OP desi era un BO la plata?????????X-(
Nu cred ca lucrurile stau asa cum spuneti. De unde stiti dumneavoastra ca la momentul introducerii la plata a biletului la ordin existau bani si totusi nu s-a platit? Exista regulamente clare privind platile . Daca la momentul la care BO-ul a fost trimis spre incasare, la banca emitentului, existau sume de bani, acestea erau blocate, pentru plata bo-ului. de aceea nu cred ca dvs cunoasteti situatia reala. probabil, acel op a fost procesat inainte sa vina la plata bo-ul dvs.
Puteti face cerere de executare silita, pentru a va recupera banii.
operatoarea de la ghiseu a fost audiata in dosarul penal intentat impotriva bancii a declarat ca a informat superiorii si acestia iau raspuns pe mail ca, clientul dispune daca vrea sau nu sa plateasca
ea a recunoscut ca, clinetul avea banii in cont si a operat OP peste BO asa cum a indicat clientul desi cererea de neplata a fost refuzata
care sunt normele care reglementeaza acest lucru cu blocarea banilor la momentul in care apare BO la plata
dovada sunt extrasele de cont din care se pot vedea toate operatiunile din ziua respectiva
Pai de ce nu relatati intreaga speta? :) detaliile sunt importante. Regulile sunt Legea 58/1934, Norma 6/1994, si regulamentul Transfond.
Va veti constitui parte civila impotriva bancii, care e oricum solvabila.
succes!