avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pt copii cu cetatenie franceza
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pt copii cu cetatenie franceza

Revin cu urmatoarea intrebare: Copiii cu cetatenie franceza al căror tata a fost pensionar al statului roman pot beneficia de pensie de urmas dupa decesul tatalui? Mentionez ca tatal decedat avea cetatenie dubla - romana si fraceza -, domiciliul in Franta si primea pensie pentru anii lucrati in Romania.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: maria_iv , utilizator 17:43, 10 Mai 2013
doar daca au si cetatenie romana
Buna ziua,
Va primi pensie de urmas doar dupa legea franceza avand doar acea cetatenie.
Ne fiind cetatean roman nu primeste aceasta pensie si din partea statului Roman.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumiri pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas manuela10 manuela10 Buna seara. Sunt pensionara de limita de varsta cu o pensie de 1215 lei. Sotul meu a decedat fiind si el pensionar de limita de varsta. Am fost casatoriti 42 ... (vezi toată discuția)
Cetatenia franceza lalea11 lalea11 Buna, M-am inscris pe form in speranta ca cineva ma poate ajuta cu problema mea. M-am casatorit pe 8 martie 2008, iar sotul meu a primit cetatenia franceza ... (vezi toată discuția)
Accident de munca soldat cu deces in strainatate niko79criss niko79criss Buna Ziua, Fratele meu a murit intr-un accident rutier in Franta luni, 13.05.2013. Era sofer pe TIR. A murit nevinovat. Cum s-a intamplat: era pe A 28 Rouan, ... (vezi toată discuția)