avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT SI PARTAJ PE CALE AMIABILA LA NOTAR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT SI PARTAJ PE CALE AMIABILA LA NOTAR

Buna ziua,
Eu si sotul meu vrem sa divortam pe cale amiabila.
Avem un copil minor de 6 ani. Avem in proprietate o garsoniera luata prin credit imobiliar/ipotecar acum 7 ani, un apartament luat anul trecut in august prin creditul prima casa si o masina. Mentionez ca ambele case sunt pe numele amandorura 50-50, la creditul imobiliar sotul este platitor iar eu coplatitor si la creditul prima casa sotul este platitor, iar eu doar imputernicit si garant pt ca detin 50% din apartament, masina este cumparata in timpul casniciei dar este pe numele lui.
Eu o sa raman cu copilul si a zis ca ma lasa sa locuiesc in apartament si sa-mi ramana mie acesta, el o sa ramana cu garsoniera si cu masina.
Vreau sa -mi spuneti va rog care ar fi demersurile sa divortam si sa putem face partajul conform celor spuse mai sus, daca se pot face la notar, care sunt taxele, si cum se stabileste pensia alimentara pt copil.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:20, 11 Mai 2013
pentru pensia alimentara si un program de vizitare al minorului tot in cadrul discutiilor rationale dintre dvs trebuie discutate si convenite deoarece altfel nu cred ca puteti divorta la notar. adica prin spalarea rufelor intre dvs. e cel mai civilizat.
Se stabileste tot amiabil si pensia...
Vreti sa impartiti si creditele? Ca-i mai greu...
Nu inteelg cum sunt imobilele alea cumparate 50-50, scrie asta in acte? Aveti o conventia metrimoniala? Ma indoliesc.
Cred ca asa ar fi corect sa suportam fiecare in parte creditul pt imobilul ce ii revine. In contractele de vz-cump suntem amandoi proprietari. Multumesc.
Sunteti amandoi coproprietari, nu 50-50.
Ok, atunci puteti, cel mai simplu, sa incheiati o intelegere notariala si cu privire la obligarea sotului x sa suporte, pe mai departe, rata creditului y si sotul z a creditului t.
Totusi, veti aparea in continuare ambii in acele contracte, in caz de neplata executare...
Refinantare.
Sunt multe aspecte de luat in calcul cand alegeti varianta.
Problema este ca apartamentul unde stau eu si copilul este luat cu credit prima casa pe numele lui si eu nu figurez nici macar coplatitor, ci numai garat pt ca este garantat creditul cu apartamentul la care sunt si eu proprietar. E ok ca eu sa ma angajez sa platesc acest credit pe viitor, nu se lasa loc la interpretari de genul ca este creditul pe numele lui, deci el l-a suportat si poate avea pretentii ca e casa lui proportional cu creditul achitat? De asemenea, ma intereseaza sa stiu daca la creditul prima casa se permite transferul de pe o persoana pe alta. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Partaj IRINA38 IRINA38 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: am divortat( nu am primit inca hotararea de divort, solutia a fost data 01.10) si ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa divort chiliman chiliman buna ziua ma numesc alin sa va spun de ce ma aflu pe acest site eu si sotia suntem in divort avem un copil minor ,eu am un apartament pr.per.inainte de ... (vezi toată discuția)
Preluare credite bancare intre soti cris-cris cris-cris Actualmente sunt divortata (divort realizat la notar) de sotul meu si acum urmatorul pas este partajul. Avem in proprietate o garsoniera si un apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)