avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
am divortat( nu am primit inca hotararea de divort, solutia a fost data 01.10) si urmeaza sa facem partajul pe cale amiabila. Problema este ca au intervenit unele discutii si in cazul in care nu ne vom mai intelege amiabil cu vor fi impartite lucrurile:
-apartament 2 camere - amandoi propietari, dobandit in perioada casatoriei
-garsoniera - amandoi propietari ( luat prin prima casa, gaj la banca)
-credit pt garsoniera ( creditul este pe numele lui , eu sant coimprumutanta)
-credit nevoi personale (creditul este pe numele lui , eu sant coimprumutanta)
-autoturism
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IRINA38 , utilizator 10:43, 16 Octombrie 2012
Stimată doamnă,

Nu prea înțeleg care ar fi problema. În cazul în care nu reușiți un partaj amiabil, puteți demara o acțiune de partaj în instanță.

Cu stimă.
Buna ziua, sant de acord cu dumneavoastra insa as dori sa stiu cum vor fi impartite lucrurile de mai sus ? Va precizez ca copilul ramane la mine. Multumesc!
nu stiu cat imi revine mie si cat ii revine lui ? El doreste garsoniera si masina , eu vreau apartamentul ....cum procedam cu creditele avand in vedere ca unul este pt garsoniera iar celalalt pt autoturism. Multumesc!
Faptul ca veti detine custodia copilului nu are relevanta in actiunea de partaj. In cazul in care nu va intelegeti, solutia este o actiune de partaj in fata instantei de judecata. Judecatorul va analiza situatia si va decide asupra modului de impartire a bunurilor. Se va face o evaluare a bunurilor supuse partajului, si in functie de asta se va proceda la impartirea efectiva. Cu titlu de exemplu, dvs luati apartamentul cu 2 camere, iar sotul ia garsoniera si apartamentul. In cazul in care garsoniera si apartamentul au o valoare insumata mai mica in comparatie cu apartamentul cu 2 camere, puteti fi obligata la plata unei sulte reprezentand diferenta.
Buna ziua, noi nu detinem decat un apartament , sotul ramane cu garsoniera si autoturismul( cred ca asta ati vrut sa scrieti?) Apartamentul are valoare mai mica decat garsoniera (conform creditului) si autoturismul. Ce se intampla cu creditele? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Partaj apartament prin "prima casa" cristinastana cristinastana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: Detin in coproprietate cu fostul sot un apartament achizitionat prin programul ... (vezi toată discuția)
Divort IRINA38 IRINA38 Buna ziua, sant casatorita de 17 ani , detinem un apartament, o masina , un credit prima casa prin care am achizitionat o garsoniera, un credit nevoi ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)