avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bun dobandit prin licitatie, nu pot intra in posesia ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bun dobandit prin licitatie, nu pot intra in posesia lui fizica

Buna ziua.

Am incercat sa caut o solutie pentru o nelamurire personala de ordin judiciar pe forum, dar nu am gasit niciun subiect asemanator deschis. Va rog mult daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi ori trimiteri catre legi/articole care sa ma lamureasca mai mult.

In noiembrie a avut loc o licitatie de executare silita a unui apartament din Medgidia, facuta de catre ANAF (persoana in cauza avea datorii). Am participat si am castigat licitatia. Am primit un proces-verbal (NU act de adjudecare) de la ANAF, prin care se atesta ca am participat, castigat, platit, intrat in posesie. Am inteles ca ANAF-ul nu libereaza acte de adjudecare (precum un executor judecatoresc), ci numai procese-verbale. Este adevarat?

1) Este acest proces-verbal la fel de puternic ca un act de adjudecare? Sunt proprietar pe baza lui? Daca nu, cum pot sa primesc un act de adjudecare?

Apartamentul nu avea datorii la intretinere. L-am inscris in cartea funciara. Intre timp insa, debitoarea a contestat actiunea ANAF-ului de a-i scoate apart. la licitatie si A PIERDUT. Acum contesta mai departe catre Constanta si are recursul pe rol. Eu am facut de 3 ori actiune la un executor judecatoresc de intrare in posesie (sa intru in casa si sa plece actualul habitant / fost proprietar). De fiecare data mi s-a respins.

2) De ce anume? Nu am primit niciun raspuns in doua luni de zile (intervalul celor 3 actiuni ale executorului) de ce anume mi s-a respins de fiecare data!!! Posibil din cauza recursului ei de pe rol sau din pentru ca NU am act de adjudecare, ci DOAR un proces verbal ?

Acum i-am intentat si eu proces pentru revendicare si intrare in posesia bunului. E pe rol.

3) Ce mai pot face eu acum pentru a intra in posesia fizica a apartamentului (sa ma mut eu in el) ??? Ce omit, ce nu fac bine? Imi lipseste ceva ca documentatie?

4) In tot acest timp in care debitoarea contesta deciziile ANAF-ului si eu nu pot intra in apartament, ea locuieste acolo in continuare si a incetat sa mai plateasca cotele de intretinere. In cazul in care i se respinge si la Constanta (si poate si la Bucuresti, daca se va duce acolo) si voi reusi eu intr-un final sa ma mut in apartament, CINE va plati DATORIILE acumulate la intretinere? Ea (ca locuieste acolo si consuma) sau eu ca sunt proprietar printr-un simplu proces-verbal de la ANAF si, de asemenea, proprietar inscris la cartea funciara ???

5) Avand in vedere ca au trecut 90 de zile de la neplata la intretinere, daca asociatia de proprietari doreste recuperarea datoriilor, pe cine va da in judecata... pe ea sau pe mine?

Daca aveti nelamuriri, va rog sa ma intrebati.

Va multumesc frumos pentru rabdarea de a citi postul.
Sper sa ma puteti ajuta.
O zi frumoasa in continuare.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:17, 13 Mai 2013
D-voastra trebuia sa introduceti o actiune in evacuare si foloseati ca proba CF. si pv de castigare a licitatiei. 'revindecarea nu prea o vad buna pt, ca Taxele de timbru sunt mari.' Executorul va respins pt, ca nu ati avut un T.Executor in materie. Plata intretinerii o va plati cel ce a locuit perioada respectiva de timp.
Dupa ce intrati fizic in posesia apartamentului introduceti o actiune in constatare "provocatorie" impotriva Asoc. de prop. ca instanta sa statuieze ca datoria de la intretinere nu este o obligatie de plata a D-voastra. Ok.
:offtopic:
Manole Dumitru, revendicare, nu revindecare. Peste tot unde il folositi il scrieti asa, e... :rolleyes: gresit.

N-ar fi problema daca ati fi cel care intreaba insa dumneavoastra raspundeti - aveti grija de forma mesajelor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
Ares-3, moderator
Va multumesc pentru raspuns. Mai spuneti-mi va rog ce inseamna exact "T.Executor in materie" (nu inteleg formularea).

De asemenea, procesul verbal de la ANAF are aceeasi valoare/putere precum un act de adjudecare?

Este indicat sa propun asociatiei ACUM sa dea in judecata debitoarea pentru neplata cotelor acumulate la intretinere si sa se inscrie la masa credala (pentru a recupera banii de la debitoare cand se va finaliza contestatia acesteia fata de decizia ANAF-ului de executare silita)? Sau ma-mpusc singur in picior, fiind EU (ca proprietar) cel care va fi dat in judecata de administratie pentru recuperarea datoriilor facute de debitoare?

Multumesc mult.
Inseamna ca este titlu executoriu. Asteptati sa ramana irevocabila sentinta din contestatie si cereti unui executor predarea silita a imobilului. Nu aveti de ce sa faceti revendicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin un titlu executoriu? puzuzu puzuzu Spuneti-mi va rog... nu ma pricep deloc. Am inteles ca pentru a-mi fi aprobata o cerere de evacuare silita (sunt proprietar adjudecatar si inscris la C.F.) a ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit - cine suporta cheltuielile de intretinere? gabi_69 gabi_69 Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc cu 10 apartamente pe scara (3 si 4 camere). Apartamentul de pe acelasi palier cu mine (etaj 2) ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit - mediere cu asociatia dtztz dtztz Buna ziua! Am achizitionat un ap scos la licitatie si am si intrat in posesie. Am dus la Asociatia de Proprietari, actul de proprietate (Actul de ... (vezi toată discuția)