Am depus o cerere de incetare a contractului de munca pe mail la departamentul RUNOS, care nu a fost inregistrata, prin care am cerut incetarea contractului de munca cu data de 10.05.2013 conform art. 55 lit. b, la care nu am primit raspuns nici ca sunt de acord cu incetarea contractului de munca, nici ca nu sunt de acord. Intrebarea mea este exista vreo prevedere legala prin care in lipsa unui raspuns favorabil sau nefavorabil aceasta cerere sa fie aprobata tacit?
Va multumesc
Nu exista niciun asfel de act normativ care sa prevada ceea ce spuneti dvs ..... iar cererile trimise pe mail nu au nicio valoare juridica.
Cererea trebuia depusa la registratura angajatorului sau trimisa prin posta cu confirmare de primire ... de asemenea, trebuia sa si urmariti care este rezolutia la cererea dvs.
Va multumesc.
Credeti ca daca obtin semnatura pe cerere pot pleca de a doua zi? Daca nu sunt statele de plata semnate de catre nici un angajat de la punctul de lucru si nu s-au distribuit fluturasi de salariu, nu s-au platit si compensat orele suplimentare cu timp liber, Credeti ca pot sa ii determin sa imi semneze cererea de incetare a contractului de munca? Care credeti ca ar fi urmatorul lucru pe care ar trebui sa il fac?
Este greu de spus , daca angajatorul accepta sau nu solicitarea dvs ... referitor la aspectele semnalate :
1. salariul cum il primiti?
2. fluturasii de salariu ... Angajtorul nu are obligatia de a elibera fluturasi de salariu , plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
3. Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
4. De la regula potrivit căreia salariatul care își dă demisia are obligația de a acorda angajatorului un termen de preaviz, Codul muncii prevede o situație de excepție, în care salariatul își poate da demisia fără a acorda angajatorului termenul de preaviz.. Această excepție de la regula acordării preavizului se regăsește în cuprinsul dispozițiilor art. 81 alin. (8) Codul muncii, si anume: in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă.
Prin urmare, necompensarea muncii suplimentare poate constituie un motiv de a demisiona fara preaviz.
salariul il primesc pe card bancar. daca nu exista nici la mine nici la punctul de lucru contractul meu de munca semnat si stampilat de catre societate, acest fapt poate constitui un motiv de a demisiona fara preaviz?
Va multumesc
1. Daca il primiti pe card , atunci nu aveti cum sa invocati neplata statelor de salarii ...
2. Da, si acest lucru poate constitui un motiv de a demisona fara preaviz ..
Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........
Prin urmare, intrucat angajatorul a incalcat dispoziriile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul.