avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... perioada determinata si prelungirea acestei perioade
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

perioada determinata si prelungirea acestei perioade

sint functionar publicpe perioada determinata ca urmare a unei redistribuiri pe un post temporar -vacant.in decizia de numire se specifica ca pot activa in functie pina la revenirea pe post a titularului.daca titularul postului isi da demisia si nu mai doreste sa revina ,eu pot activa in continuare pe acest post?, sau in situatia in care titularul postului doreste sa mai suspende pe inca o perioada(un an),pot ramane pe acest post in continuare pina la reluarea activitatii sale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 17 Mai 2013
Buna ziua,
Cum este stipulata in CIM modalitatea de prelungire a acestuia?
mentionez ca sint functionar public si deci nu am incheiat cim,si sint numit in functia publica printr-un ordin administrativ .deci sint pe un post temporar-vacant,si se mentioneaza in actul de numire ca sint numit in functia publica pina la revenirea titularului pe post.deci pot ramine pe post daca titularul isi da demisia,sau isi prelungeste suspendarea postului pe inca o anumita perioada
Daca isi da demisia , postul se va bloca ... daca isi prelungeste suspendarea, atunci se poate decide si prelungirea duratei pentru acre ati fost numit in functie publica...
Noi am avut un sef serviciu care si-a dat demisia, sau ma rog asa spune el, si primarul la numit intr-o alta functie, de executie, iar in locul lui a adus o alta persoana, prin dispozitie pe 6 luni. Oare cum au reusit asta?Sa fii mintit acesta si sa-si fi solicitat transferul pe o alta functie de executie pentru ca postul sa nu fie blocat?
Legea nr.284/2010:
Art. 25. - (1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care indeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni intr-un an calendaristic, dacă in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.
(2) In mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită cu maximum 6 luni, dacă in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.
(3) In perioada prevăzută la alin. (1) şi (2), persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un functionar public trecut pe functie de conducere temporar luminita_l luminita_l un sef serviciu si-a depus demisia ,in locul lui a fost incadrat un alt coleg de serviciu care indeplinea conditiile conform legii 188/1999 si cu acordul ... (vezi toată discuția)
Secretar de comuna cu delegatie stoicescu_mary@yahoo.com stoicescu_mary@yahoo.com De la 1 ianuarie 2011 am fost numit secretar cu delegatie si am obtinut avizul anfp pe 6 luni.In iunie am cerut prelungirea avizului la anfp si mi s-a raspuns ... (vezi toată discuția)
Ocuparea temporara a unei functii de conducere Victor82 Victor82 Cum interpretati asta? Art. 25 din legea 284/2010 (1)Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a ... (vezi toată discuția)