sint functionar publicpe perioada determinata ca urmare a unei redistribuiri pe un post temporar -vacant.in decizia de numire se specifica ca pot activa in functie pina la revenirea pe post a titularului.daca titularul postului isi da demisia si nu mai doreste sa revina ,eu pot activa in continuare pe acest post?, sau in situatia in care titularul postului doreste sa mai suspende pe inca o perioada(un an),pot ramane pe acest post in continuare pina la reluarea activitatii sale?
mentionez ca sint functionar public si deci nu am incheiat cim,si sint numit in functia publica printr-un ordin administrativ .deci sint pe un post temporar-vacant,si se mentioneaza in actul de numire ca sint numit in functia publica pina la revenirea titularului pe post.deci pot ramine pe post daca titularul isi da demisia,sau isi prelungeste suspendarea postului pe inca o anumita perioada
Daca isi da demisia , postul se va bloca ... daca isi prelungeste suspendarea, atunci se poate decide si prelungirea duratei pentru acre ati fost numit in functie publica...
Noi am avut un sef serviciu care si-a dat demisia, sau ma rog asa spune el, si primarul la numit intr-o alta functie, de executie, iar in locul lui a adus o alta persoana, prin dispozitie pe 6 luni. Oare cum au reusit asta?Sa fii mintit acesta si sa-si fi solicitat transferul pe o alta functie de executie pentru ca postul sa nu fie blocat?
Legea nr.284/2010:
Art. 25. - (1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care indeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni intr-un an calendaristic, dacă in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.
(2) In mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită cu maximum 6 luni, dacă in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.
(3) In perioada prevăzută la alin. (1) şi (2), persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.