Ca in orice poveste cu obtinerea unui apartament prin licitatie (executat silit), exista probleme cu administratia blocului si cine tb sa plateasca cotele de intretinere. Va rog ajutati-ma cu doua nelamuriri.
1) daca o asociatie de locatari da in judecata un proprietar pe motiv de neplata a cotelor, dupa cele 90 de zile, pentru recuperarea acestora pana la data actionarii in instanta (fictiv, 1 septembrie) si are castig de cauza la 1 decembrie cum poate asociatia sa recupereze si sumele restante in cele 3 luni trecute (1sept - 1dec), daca proprietarul in cauza a continuat sa inregistreze cote si sa NU le plateasca? Mai da in judecata inca o data si pentru sumele nou acumulate?
2) daca, in acelasi caz, proprietarul respectiv a fost executat silit, a pierdut apartamentul printr-un act de adjudecare dat unui creditor si intre licitatie si iesirea efectiva din apartament a mai acumulat datorii la intretinere, CINE le va plati pe acestea? Debitorul (care a locuit acolo) sau noul proprietar adjudecatar (inscris deja in cartea funciara)?
Va multumesc mult pentru interes.
Sper sa ma puteti ajuta.
Toate cele bune.
1-In timpul judecatii actiunii, asociatia are dreptul sa solicite actualizarea sumei initial solicitate,respectiv adaugarea perioadei in discutie
2-Daca asociatia de proprietari a inregistrat privilegiul imobiliar,urmeaza sa solicite recuperarea sumei cu titlu de restanta de la debitor-care de altfel a si locuit in apartament si este responsabil pentru sumele neachitate in termenul stabilit
3-Adjudecatarului ii revine obligatia platii cote de intretinere de la data adjudecarii imobilului
Va multumesc pentru raspuns. Sunt totusi inca nelamurit cu a doua problema expusa de mine.
Daca persoana care a pierdut apartamentul (debitorul) va mai acumula datorii la intretinere in decurs de cateva luni de cand a fost adjudecat ap. si pana cand va fi evacuata si va elibera ap. efectiv (pentru ca in acest timp face CONTESTATIE la actiunea de executare silita si continua sa locuiasca acolo)... cine va plati aceste datorii la administratia de locatari?
Personal, mi se pare absurd ca adjudecatarul (noul proprietar) sa plateasca, pentru ca nu este vina lui ca s-a facut contestatie (chiar daca e proprietar) si nu e vina lui ca debitorul continua sa locuiasca acolo si sa inregistreze datorii, pentru ca actiunea BEJ nu il poate scoate din casa (nu i se aproba evacuarea de catre Judecatorie).
Motivele acestei neaprobari de evacuare, din partea Judecatoriei, nu sunt cunoscute. Adjudecatarul nu a primit nimic acasa pana acum (vreo foaie cu motivatia), dupa 3 incercari prin BEJ.