avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontarea jumatatii de ora
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontarea jumatatii de ora

va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
pentru un program de lucru in ture: 12/36, respectiv 1 zi cu 1 zi (asta este pretentia patronului, doreste sa pastreze programul de 12 ore zilnic) si pentru ca nu putem acorda repausul saptamanal, este legal sa reorganizam timpul de lucru astfel: doua zile consecutive a 11 ore si 30 minute si doua zile consecutive liber?
Legal este si 11 ore si 59 de minute (ca sa putem respecta repausul zilnic), numai ca nu stiu cum ar vedea ITM-ul acest lucru. Este in regula sau ce nu este in regula in pontarea a 11 ore si 30 minute?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 11 Mai 2013
1. Potrivit art.115 alin.2 C.mun., durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

2. Nu inteleg de unde ati scos un astfel de program de munca 11 ore si 30 de minute .. cum veti ponta cele 30 de minute ?

3. Din cate vad aveti un program de 12/36 .. adica la 12 ore lucrate se acorda un repaus de 36 de ore .. ceea ce inseamna ca respectati prevederile legale ..
Pentru zilele de repaus saptamanal , se poate face programarea astfel incat sa se respecte prevederile legale privind repausul saptamanal ... nu cred ca salariatii , avand in vedere un astfel de program, pica de serviciu in zilele de sambata si duminica toti odata.
Respectarea repausului saptamanal la aceasta tura, inseamna ca angajatii sa nu-si mai faca numarul de ore pentru un contract cu timp normal de munca. Ar ajunge sa faca 144 ore/ luna, 156 ore...
Avand in vedere ca nu isi fac orele inseamna salarii mici (demisii) si contracte cu timp partial; pt. contractul cu timp partial este obligatoriu stipulat in contract intervalul orar.
Nu vad altfel pastrarea unui program, cel putin apropiat celui actual (12ore/ zi) si atunci m-am gandit ca ideal ar fi sa fac programul de 11.5 ore/zi si sa pontez astfel. Practic, jumatatea de ora care ar da la totalul din pontaj o rotunjesc... nu stiu. Ma puteti ajuta cu un sfat?
Eu cred ca se poate respecta repausul saptamanal si pentru un astfel de program de munca ... mai ales , in conditiile in care legea impune o durata normala de munca de 8 ore/zi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea programului de lucru Bubinubi Bubinubi va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: cum as putea sa trec in CIM repartizarea programului de lucru de 11,5 (11h30min)/ zi, doua zile consecutive, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am eu cateva nelamuriri legate de programul de lucru, ... AndreiN1988 AndreiN1988 Buna ziua, Am eu cateva nelamuriri legate de programul de lucru, este vorba de o pizzerie cu livrari la domiciliu. Programul nostru este zilnic 10-23. In ... (vezi toată discuția)
12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)