avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Serviciul universal energie electrica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Serviciul universal energie electrica

Buna ziua,
Am primit din partea furnizorului de energie electrica o scrisoare prin care mi se solicita ca,pentru societatea comerciala pe care o detin si cu care am contract de furnizare a energiei electrice cu ei,sa trimit mai multe acte si declaratii, astfel incat sa ma ia in evidenta pentru serviciul universal.
Nestiind despre ce este vorba am sunat la serviciul relatii cu clientii,de unde mi s-a transmis ca in aceste acte tb trimise pentru ca,in cazul in care pe viitor decid sa renunt la contract in favoarea altui distribuitor de energie,iar acesta dispare de pe piata, ei sa poata sa-mi asigure furnizarea de energie.
Aceste lucruri mi se par ilogice din mai multe puncte de vedere:
1.furnizorul actual are toate actele,deoarece am incheiat cu ei contract acum cateva luni(desi operatoarea call center a insistat sa trimit din nou pentru a ma lua in evidenta);
2.intrigat, am intrebat ce se intampla in cazul in care nu trimit aceste acte in timp util si in perioada urmatoare se intampla cel mai rau scenariu:renunt la contract cu ei,iar noul furnizor da faliment-ei nu imi vor furniza energie electrica?
Raspunsul a fost transant-NU
Acest lucru mi se pare revoltator-adica ma ameninta"vezi ca daca pleci de la noi,noi nu te vom mai accepta ca si client"?

va rog sa ma ajutati cu informatii suplimentare care sa ma lamureasca despre aceasta situatie
multumesc
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 07:35, 4 Februarie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Exact despre asta este vorba si societatea mea se incadreaza in aceste cifre.
Societatea furnizoare este CEZ...nedumerirea mea este insa daca sunt obligat sa trimit aceste acte,iar daca nu le trimit, este posibil sa ma refuze in eventualitatea ca se intampla cele relatate anterior?
Vă rog să-mi spuneți dacă noi, vechii clienți finali casnici ai S.C. Electrica S.A. suntem de drept (implicit) beneficiarii acestui Serviciu Universal de furnizare a Energiei Electrice.
Sper că nu e nevoie ca eu să fi semnat vreun act adițional pentru a deveni beneficiarul acestui Serviciu Universal, ca și clienți casnici vechi.
Logica îmi spune că noi ar trebui să fim din start beneficiari ai acestui Serviciu Universal, ne-fiind nevoie să facem alte acte adiționale pentru asta !
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
flory_mr, utilizator
Chiar nu e nimeni care poate să răspundă la întrebările noastre ?
E nevoie doar de o frază, să știm de unde începem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari ref legea 123/2012 / ordinul nr. 6/2017 Suceveanu Suceveanu Buna ziua ! Am cateva intrebari ref actele normative precitate in titlu: 1. Legea 123/2012 - Legea energiei electrice și a gazelor naturale \"ART. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cez-ul aldescurelu aldescurelu acum 3 ani am vandut apartamentul in care locuiam si am cumparat un altul la care am incheiat cu cez contract de furnizare energie electrica.dupa 2 ani ma ... (vezi toată discuția)
Tarife cez vanzare e_ady e_ady Buna ziua! As dori un punct de vedere referitor la preturile practicate de CEZ Vanzare. Mai precis, anul trecut am solicitat oferta CEZ pentru tarife ... (vezi toată discuția)