avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi incalcate? Reorganizare societate, schimbare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi incalcate? Reorganizare societate, schimbare functie

Lucrez intr-o societate cu capital majoritar de stat. In cadrul acestei societati , am detinut o functie de conducere ,intr-o subunitate a acestei societati. In urma unui program de reorganizare , s-a dispus ca subunitatea mea sa fie desfiintata si sa fie afiliata unei alte subunitati , cu un alt sef.
Prin acest program de reorganizare , eu am fost trecut intr-o functie inferioara , fiindu-mi redus salariu cu aprox 40% (spor de conducere si clase de salarizare).

Intrebari:
1. La semnarea noului actului aditional nu este obligatoriu sa-ti fie aduse la cunostinta si noile atributii prevazute in fisa postului?
2. Este normal ca aceste atributii sa fie in proportie de 100 % aceleasi ca pentru functia anterior avuta ( desi in momentul de fata am un sef care ar trebui sa preia aceste responsabilitati)?
3. De cand intra in vigoare actul aditional , din momentul emiterii acestuia sau din momentul semnarii de catre mine (luare la cunostinta)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:03, 11 Mai 2013
stock1010

1. Intr-adevar, anterior modificarii raportului de munca , angajatorul avea obligatia sa va aduca la cunostinta si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului pe care urma sa fiti trecut.

2. Obligatia de informare a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii actului aditional.

3. Angajatorul are, in principal, printre drepturi si acela sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii ...

4. Actul ntra in vigoare de la data prevazuta in cuprinsul lui ... data de cand incepe sa-si produca efectele ... daca nu este prevazut nicio data , atunci va intra in vigoare de la data semnarii acestuia de catre ambele parti.
Multumesc pentru raspuns , puteti fii putin mai explicit ...ce inseamna conditiile legii... la raspunsul 3 . Exista o anumita lege ,prevedere legala ?!!
In conditiile legii inseamna fie existenta unui act normativ care sa prevada acele atributii - pana in prezent nu exista asa ceva - , fie acele atributii sa fie in concordanta cu functia din c.i.m. sau fie in concordanta cu ordinea publica si bunelor moravuri - adica nu se pot trece anumite atributii care pot constitui fapte care sa atraga raspunderea penala ...
multumesc !!... nasol momentul:)))
Dvs aveti posibilitatea sa semnati fisa postului cu mentiunea sub rezerva legalitatii atributiilor urmatoare .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent ajutor, va rog :) denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la noul loc de munca nu exista fise de post iar printre sarcinile primite, apare si intocmirea acestora. I-am adus la cunostinta angajatorului ca ... (vezi toată discuția)
Reorganizare societate krisonuta krisonuta Buna ziua, In caz de reorganizare societate, implicit modificarea tuturor fiselor de post, trebuie emise decizii de numire pentru toti angajatii, sau e ... (vezi toată discuția)
Schimbare cor fara o noua fisa a postului eui1 eui1 Poate sa sanctioneze angajatorul un angajat pentru neindeplinirea unor sarcni ce tin de vechea pozitie in firma? Mentionez ca, exista un act aditional de ... (vezi toată discuția)