avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon sau nu? Am familia in Italia, vreau sa vin in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon sau nu? Am familia in Italia, vreau sa vin in Romania si sa introduc divort aici

Buna ziua.
Anul trecut cu un alt subiect am descris putin situatia mea.Intre timp lucrurile s-au imbunatatit putin.Dar anul viitor in luna mai imi expira si ultimul act romanesc si din cate imi da sotul de inteles de pare ca voi ramane "blocata" in Italia.
Am 2 copii minori,nascuti aici (Italia).Nu au decat certificatele de nastere romanesti facute la ambasada.
Daca eu decid sa plec singura in Romania pentru a-mi reface actele de identitate si pentru a depune actele de divort....in tot procesul de divort se va considera faptul ca eu am plecat din Italia ca si un abandon asa riscand sa imi pierd copii?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:29, 29 Mai 2013
Da.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Pana la urma am ajuns cu sotul la o discutie serioasa si mi-a facut procurile necesare sa pot merge cu copii in tara si sa le fac pasapoartele iar apoi sa ne intorcem pentru inca un an aici.
Asta este un lucru bun, intelegerea intre soti e importanta pentru familie.
Totusi, cautati sa gasiti solutii care sa va multumeasca pe toti, inclusiv pe copii. Depinde si ei ce vor, cati ani au, unde au trait pana acum etc.
Dar e un inceput foarte bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)