avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

In urma unei restringeri de activitate din cadrul unei scoli, unul din posturi pe aceeasi specialitate a fost restrins,fara sa-mi fie comunicata decizia in care postul meu a fost restrins si fara sa cunosc motivele si documentele care sa ateste necesitatea restringerii de activitate, oferindu-mi un post de alta specialitate si in alta localitate(aflata la cca.60 km).Am actionat in instanta si instanta de fond,precum si decizia care am primit-o in urma contestatiei in anulare mi s-a dat ca fiind nefondata.Aceasta restringere mi-a mai fost data si in urma cu citiva ani(cca.3 ani),in urma careia instanta mi-a fost dat dreptate,reangajandu-ma si platindu-mi drepturile salariale.In momentul de fata contractul de munca nu este desfacut si as dori sa stiu daca pot deschide o alta actiune pentru recuperarea drepturilor banesti precum si a postului meu a carui contract de munca nu este desfacut,lucru confirmat si de instanta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 12 Mai 2013
Ce solutie a pronuntat instanta de judecata ? ...
actiune nefondata
Nu mai puteti deschide o noua actiune , intrucat se va invoca autoritatea de lucru judecata. Potrivit art.431 alin1. C.proc.civ., nimeni nu poate fi chemat în judecată de două ori în aceeaşi calitate, în temeiul aceleiaşi cauze şi pentru acelaşi obiect.

Principiul autorităţii lucrului judecat împiedică nu numai judecarea din nou a unui proces terminat, având acelaşi obiect, aceeaşi cauză şi purtat între aceleaşi părţi, chiar cu poziţia procesuală inversată, ci şi contrazicerile dintre două hotărâri judecătoreşti, în sensul că drepturile recunoscute unei părţi printr-o hotărâre definitivă să nu fie contrazise printr-o altă hotărâre posterioară, pronunţată într-un alt proces.
nici macar in contengios administrativ (pentru achitarea salariilor banesti), intrucit contractul de munca nu este desfacut?
Cum nu v-a fost desfacut c.i.m., daca instanta a decis ca actiunea este nefondata ? ... solutia instantei incumba faptul ca decizia de concediere este legala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca rusu maria rusu maria Care sunt sansele de a castiga in instanta desfacerea contractului de munca pe motive de restringere de activitate daca: - decizia nu mentioneaza expres ... (vezi toată discuția)
Exceptia autoritatii de lucru judecat maria1956 maria1956 buna ziua, sunt Ioana si in feb.2009am dat in judecata Autoritatea pentru restituirea proprietatilor -depart.pentru aplicarea lg.9/98 pentru a-mi plati ... (vezi toată discuția)
Putere de lucru judecat Ilincav Ilincav Datele spetei pe scurt: Prima instanta obliga paratul la plata contravalorii facturilor neachitate, desi acesta a achitat intreaga suma ce forma obiectul ... (vezi toată discuția)