avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Am castigat in instanta drept de inmatriculare fara ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Am castigat in instanta drept de inmatriculare fara taxa de poluare, e valabila decizia chiar daca schimb proprietarul?

Anul trecut am castigat in instanta o decizie definitiva si irevocabila privind inmatricularea unui autovehicul fara taxa de poluare. Daca vreau sa schimb proprietarul, practic sa vand masina, iar proprietarul isi pastreaza numerele pe care le are deja autovehiculul, acesta v-a trebui sa plateasca taxa de poluare, sau ramane decizia castigata de mine in instanta?
Autovehiculul este inmatriculat in Romania iar in urma vanzarii-cumpararii nu se plateste nicio taxa. Asadar, noul proprietar nu trebuie sa achite taxa de poluare.
Multumesc!
u.b.i.k. a scris:

Autovehiculul este inmatriculat in Romania iar in urma vanzarii-cumpararii nu se plateste nicio taxa. Asadar, noul proprietar nu trebuie sa achite taxa de poluare.


Evident, nu va achita taxa de poluare, va achita timbrul de mediu.
oare?

Mai cititi legea. E foarte accesibila. Trebuie doar sa intrati pe www.afm.ro sau sa o cautati pe net.

De sfaturi proaste e plin netul.
Trebuie achitata taxa de poluare? Dau sfaturi proaste? Ar trebui sa fiti ceva mai expliciti :weg:
Ah, sa nu uit! Am citit legea (OUG 9/2013) care incepe cu o motivare absolut imbecila privitor la urgenta (trebuie motivata urgenta pentru ca d'aia e Ordonanta de Urgenta)

Situatia extraordinara prevazuta la art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, se motiveaza prin necesitatea asigurarii cadrului necesar in vederea realizarii unor programe si proiecte din domeniul protectiei mediului, pentru imbunatarirea calitatii aerului si pentru incadrarea in valorile-limita prevazute de legislatia comunitara in acest domeniu.

:slap: Daca isi inchipuie cineva ca astfel de obiective se realizeaza in regim de urgenta il rog sa ... se mai gandeasca ...

In privinta Ordonantelor de Urgenta ale Guvernului, profesorul Ion Deleanu a propus ca la urmatoarea revizuire a Constitutiei, sintagma “in cazuri exceptionale” sa fie inlocuita cu “in cazuri cu totul fantastice”.
:rofl:

Intrucat doar universul are limite, prin OUG 9/2013 se stabileste (nota bene! in temeiul Constitutiei Romaniei :slap:)

Art. 4
Obligatia de plata a timbrului intervine o singura data, astfel:
....
d) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat in situatia autovehiculelor pentru care s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei de poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.


Asadar taxa speciala a fost incasata nelegal, incalcandu-se dreptul uniunii, adica art. 90 din tratatul constitutiv al Uniunii Europene in care Romania a primit acces in anul 2007 cu promisiunea de a-l respecta, instantele romanesti au dispus impotriva hotararilor nelegale a legiuitorului roman restituirea acestor taxe incasate abuziv dar taxa nelegala trebuie achitata daca se transcrie autovehiculul pentru ca asa e legea?
Care lege? Legea Uniunii Europene este alta si are prioritate!
Stiti ceva? Sunt curios cine va raspunde pentru cheltuielile de judecata platite de statul roman care sustine in mod imbecil prin juristii DGFP-urilor ca taxele incasate impotriva regulilor uniunii sunt legal incasate in conditiile in care este de absoluta notorietate ca astfel va pierde toate procesele? De ce nu sesizeaza Curtea de Conturi ca aceste procese in care se stie de la inceput cine pierde si cine castiga sunt o GAURA NEAGRA in bugetul public si nu ia masuri?
Revin si intreb: Sfaturi proaste? :thumbdown:

Alte discuții în legătură

Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Roland Mindrila Roland Mindrila Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Daca aveti pronuntari sub incidenta LEGII 9/2013 PRIVIND TIMBRUL DE MEDIU va rog sa ne ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu pentru dacia - 2 gigelas gigelas O masina Dacia Logan 1.9,a fost inmatriculata prima data in 2004. Pe atunci,nu exista nicio taxa pe poluare. In ianuarie 2013,proprietarul a vandut-o,iar ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare alina bataran alina bataran As dori sa cumpar un autoturism inmatriculat in Germania. Pentru a fi inmatriculata in Romania mai este necesara plata taxei de prima inmatriculare? Am ... (vezi toată discuția)