avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale penalitati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

penalitati

Buna ziua!
Societatea comrciala a emis o factura din anul 2006 (28.02.2006) reprez. penalitati de intarziere calculate pentru neplata in termen a facturilor fiscale emise in 2004-2005. Pentru recuperarea datoriei a fost depus cerere emitere somatie de plata la data de 27.02.2009.
Nu stiu daca calculul penalitatilor pentru anul 2005 se situeaza inauntrul termenului de prescriptie general de 3 ani.
Va rog sa-mi raspundeti!
Cel mai recent răspuns: angella , utilizator 07:32, 4 Martie 2009
Sumele de pe facturile emise in anii 2004-2005 se prescriu in lunile aferente emiterii lor in anul 2007 respectiv 2008 . Factura pentru penalitati emisa in anul 2009 este emisa tardiv . Daca nu s-au facut in timp actiuni de intrerupre sau suspendare a prescriptiei ,sumele sunt prescrise. Odata cu stingerea dreptului la actiune privind un drept principal se stinge si dreptul la actiune privind drepturile accesorii
factura pentru penalitate a fost emisa in anul 2006.
Aveti dreptate.Scuze am facut o confuzie in legatura cu data precizata de dvs. Consider ca cele doua facturi din 2004 si 2005 sunt prescrise. Exista insa o intrebare - factura de penalitati din 2006 a fost semnata de dvs. ? daca da , s-ar putea sa fie un act de recunoastere a existentei creantei , si , in consecinta prescriptia a fost intrerupta. Daca nu sumele sunt prescrise.
factura nu a fost semnata.
multumesc pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma accesorii de plata pentru cass dariad dariad Sotul meu a primit o decizie de plata sub forma de suma accesorii de plata pentru CASS constand din dobanzi si penalitati pentru perioada 01.01.1998 - ... (vezi toată discuția)
Penalitati facturi caldura ion damaschin ion damaschin Buna ziua, O asociatie datoreaza catre societatea furnizoare de utilitati o suma de bani destul de mare provenita din anul 2003. In 2009 aceasta firma a ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pt penalitati de intarziere Facturi emise in anul 2002. Plati facute in anul 2004 si 2005. In momentul de fata facturile sunt achitate in totalitate. S-a inanintat o somatie de plata ... (vezi toată discuția)