avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Calcul impozit vanzare imobil
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Calcul impozit vanzare imobil

Buna ziua,
Va supun atentiei o situatie ciudata cu care m-am intalnit zilele acestea: Urmeaza sa vand o garsoniera (21 mp), ocazie cu care m-am interesat la notar cu privire la impozitul pe care il voi datora in urma tranzactiei. Pretul de vanzare este de 16.000 euro, dar notarul mi-a spus ca impozitul este de 2% aplicat la valoarea orientativă stabilită prin ghidul valorilor imobiliare intocmit de evaluatori pentru camerele notarilor publici, in acest caz valoarea fiind de 113.500 lei echiv. cu 26.000 euro (absurd), rezulta un impozit de 22.700 lei. Ce este interesant este faptul ca evaluatorul care a intocmit acel ghid mi-a evaluat in anul 2011 aceasta proprietate la 15.500 euro pt. un credit bancar.
Va rog respectuos sa ma sfatuiti cum as putea sa evit aceasta absurditate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:16, 17 Mai 2013
Nu stiu daca evaluarea si impozitul spus de dvs este corect, insa daca pretul este mai mic Decat in acea grila imobiliara notariala, atat onorariul cat si impozitul se va calcula la acea grila. Asta este legea, iar notarul este obligat sa va perceapa acel impozit si sa l verse statului.
Impozitul se percepe si in functie de anul dobandirii imobilului de catre vanzator.
Multumesc pt. raspuns, mentionez ca cele spuse de catre mine sunt date corecte, revin cu intrebarea daca se poate contesta acel mod de calcul al impozitului si care este procedura?
Nu puteti evita ceea ce numiti absurditate. Asta este legea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament maria_corina29 maria_corina29 buna seara, vreau sa vand apartamentul si cel care il cumpara vrea cu credit bancar. vreau sa stiu ce costuri ma implica pe mine ca sa il vand ca am auzit ... (vezi toată discuția)
Onorarii si taxe notariale Virginia Alexandrescu Virginia Alexandrescu daca eu am vandut un imobil cu 50% mai putin din valoarea trecuta in grila notarului de ce trebuie sa platesc taxele conform grilei si nu conform realitatii? ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa - ce taxe am de platit? catalin101 catalin101 Buna ziua am si eu 2 intrebari : 1) in cazul unei intabulari a casei in vederea vanzari trebuie sa platesc un procent din valoarea estimata a casei ? As vrea ... (vezi toată discuția)