Buna ziua ! Am postat aici pentru ca nu stiu o alta sectiune unde as putea lamuri problema tatalui meu ! El este pensionar si are un abonament telefonic Romtelecom . Ar vrea sa stie daca nu cumva poate beneficia de gratuitate la abonament , tinand cont ca a facut armata in constructii ( la canal), fiind pesecutat politic! Tin sa precizez ca pe baza acestui fapt, el beneficiaza de scutire la taxa TV si radio! Se poate aplica si in cazul abonamentului telefonic ? Daca da , cum si cui trebuie sa ne adresam! Va multumesc!
Bineinteles ca asta am facut initial ! Raspunsul a fost negativ , cum altfel? Si chiar daca ar avea dreptul la abonament gratuit ,credeti ca ar striga in gura mare Romtelecomul ?Oricum, pe tatal meu il intereseaza ce spune legea in legatura cu facilitatile celor persecutati politic.Stiu ca veteranii de razboi au aceasta facilitate!
Daca are Hotarare emisa de Comisia pentru aplicarea D.L. 118/1990, da!
Decretul-Lege nr. 118/1990 se refera la cei care au fost persecutati politic iar actul care atesta acest lucru este emis de catre Comisia din cadrul Directiei de Munca teritoriala, la solicitarea tatalui dvs.
Va multumesc foarte mult , d-na Gabriela ! Daca am inteles eu bine, tatal meu trebuie sa mearga la ITM , sa i se elibereze acest act si apoi sa mearga la Romtelecom sa depuna o cerere !
Nu la ITM ( = Inspectoratul Teritorial de MUnca ) trebuie sa mergeti, ci la Directia de Munca- Comisia de aplicare a prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990 in a carei raza teritoriala domiciliaza tatal dvs .