avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DESPRE PLECAREA DIN TARA CU COPII DUPA DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DESPRE PLECAREA DIN TARA CU COPII DUPA DIVORT

Buna ziua!Am divortat cu 2 ani in urma si conform hotararii judecatoresti trebuie sa trec la numele de fata,dar inca nu am facut asta.Daca vreau sa-i fac copilului cel mic care are 10 ani pasaport pot sa-i fac fara acordul tatalui (copii mi-au fost acordatii mie ,conform hotararii judecatoresti) iar fata are 16 ani deci are buletin.Daca vreau sa plec cu iei din tara fara acordul lui se poate.
Astept raspuns.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:37, 13 Mai 2013
Uitati-va pe hotarare si vedeti daca scrie ca v-au fost incredintati dvs spre crestere si educare ( daca aveti hot inainte de oct 2011, asa scrie), puteti sa-i faceti copilului pasaport in baza hotararii si tot in baza ei, veti putea iesi din tara cu copiii fara acordul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minor camiandru camiandru As vrea sa plec cu baietelul meu in italia. El are 8 ani. Am hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila si as dori sa stiu daca este necesar acordul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa_mi iau copii in italia ContSters140523 ContSters140523 SUNT DIVORTATA DE 4 ani,copii sunt in incredintarea mea,printro hotarare definitiva si irevocabila...el nu a platit niciodata o pensie alimentara....de un an ... (vezi toată discuția)
Tata doar cu numele 4carmen0 4carmen0 Sunt divortata de 6 ani. Am un copil care imi este incredintat. Timp de 6 ani tatal copilului l-a cautat telefonic doar de ziua lui, fara sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)