avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe salariu

Am primit o adresa de la un executor judecatoresc ca se infiinteaza poprire unui salariat in care se spune ca in 15 zile sa facem poprirea respectiva.
Cum se procedeaza in acest caz: la prima plata a salariului ii opresc 1/3 din salariu sau trebuie sa astept o perioada de timp si dupa aceea sa opresc din salariu.
Salariatul in cauza zice ca nu pot sa-i opresc din bani decat dupa cateva luni de la comunicarea adresei de catre executor.
Salariatul poate face contestatie? Daca da, o face la executor?
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
anamaria81, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:26, 13 Mai 2013
Trebuie sa blocati deindata 1/3 din veniturile lunare nete si sa le virati in maxim 15 zile. Salariatul va induce in eroare. Daca nu blocati si virati suma, va face creditorul validare de poprire si veti plati in locul salariatului. Contestatia se depune la judecatorie.
Faptul ca face contestatie nu are importanta pt dvs ca angajator. Dvs ii infiintati poprire si ii ridicati poprirea dupa cum primiti instiintare de la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie executor judecatoresc letitias letitias Am un angajat pentru care am primit de la un executor judecatoresc o decizie de poprire pe venituri. Chiar sunt obligata sa-i opresc din salariu? Eu nu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu alexandraconstantinescu01 alexandraconstantinescu01 Buna ziua! Am fost in creștere copil, am un credit la banca din cauza problemelor financiare am rămas in urma cu ratele, acum când m,am întors la serviciu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)