avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Decizie executor judecatoresc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Decizie executor judecatoresc

Am un angajat pentru care am primit de la un executor judecatoresc o decizie de poprire pe venituri. Chiar sunt obligata sa-i opresc din salariu? Eu nu mi-am luat aceasta obligatie la vremea contractarii creditului de catre angajat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 30 Aprilie 2015
Da. In situatia in care nu veti da curs cererii executorului judecatoresc de poprire a sumei stabilita printr-un titlu executoriu asupra caruia a fost incuviintata executarea silita impotriva debitorului, creditorul poate solicita validarea popririi, situatie in care veti fi direct raspunzator si veti suporta consecintele nerespectarii acestei obligatii. ;)
Este vorba de lege si nu de contract.
Nimeni nu ar accepta sa semneze un contract si sa accepte o poprire pe salariu.
Trebuie sa va conformati cu poprirea.
care sunt consecintele daca nu ma conformez deciziei executorului judecatoresc?
Adica nu pun poprire pe salariul angajatului.
Poprirea o infiinteaza executorul, ce faceti dvs e sa nu ii eliberati lui tot salariul, ci sa virati o parte din el in contul executorului.
Daca nu faceti asta, se va cere validarea popririi, veti plati din banii dvs tot ce angajatul dvs datoreaza si in plus veti plati si o amenda care poate fi de max 10 mii de lei.
ar trebui sa percepeti adresa de la executor ca o obligatie, nu ca o optiune.

art 789 ncpc
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu anamaria81 anamaria81 Am primit o adresa de la un executor judecatoresc ca se infiinteaza poprire unui salariat in care se spune ca in 15 zile sa facem poprirea respectiva. Cum se ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu alexa231980 alexa231980 Poate angajatorul, care a trecut pe adeverinta de venit eliberata angajatului ca nu isi asuma raspunderea in cazul in care acesta nu isi achita datoriile , sa ... (vezi toată discuția)
Neinstituire poprire MAdela MAdela Care sunt sanctiunile pentru angajatorul care refuza instituirea popririi pentru un angajat? (vezi toată discuția)