avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat - pierdut plangere, obligatie de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat - pierdut plangere, obligatie de predare

Buna ziua!!
In 2011 septembrie am avut permis suspendat pentru 30 zile!! In februarie 2012 a fost respinsa cererea mea de anulare a permisului.
Nu am fost sa ridic hotarearea definitive si irevocabile, articolul 118 alin 4 si 4 spune ca in teremne de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile trebuie sa prezint permisul , ceea ce nu am facut!!
Intrebare : Daca cineva a fost sau este in situatia mea , ce se poate intampla ? De ce nu am primit nimic de la politie? Intre timp am mai luat o amenda dar nu ma intrebat nimic d e permis !!Unde ma incadrez cu aceasta fapta ???
Va multumesc !!!

Cel mai recent răspuns: Mariasa , utilizator 09:04, 11 Martie 2014
Buna ziua!!
Exista termen de prescripţie al permisului suspendat pentru o luna?
5 ani. Astfel au timp suficient sa va gaseasca la un eventual control in trafic si sa va verifice situatia permisului.
salut, si eu sunt in aceeasi situatie, am pierdut la cererea de reexaminare si mi-a venit acasa comunicare in care erau puse aiurea datele de dosar (a incurcat numarul de dosar cu altul si o harababura totala)
Am verificat cu un prieten de la rutiera si mi-a zis ca permisul meu a ramas valabil deci pot sa conduc.
Toata chestia am impresia ca se pierde intr-o harababura birocratica, dar e foarte bine asa
au trecut deja 3 sper !!! iar al un control in trafic , chiar la un acident nu m- au intrebat nimic d e prmis suspendat...
Salutare,
Sunt in aceeasi situatie oarecum, Nici eu nu am predat permisul dupa ce hotararea a ramas definitiva.

Peste vreo 5 luni in schimb mi-a venit acasa o comunicare in care sunt instiintat ca de la data X, permisul meu este suspendat pentru 3 luni la care se adauga inca o luna pentru nepredare.

Am reverificat in continuare cu cineva de la politie si permisul meu este in continuare valabil.

Oricum acum mai am cateva zile si trec toate cele 4 luni, dar mi s-a parut foarte ciudata toata aceasta situatie.

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Incepere suspendare permis cyvky cyvky Buna ziua, In urma suspendarii permisului de conducere am facut o contestatie pe care am pierdut-o. Am facut mai multe drumuri la politie pt predarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)