avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare bunuri comune in timpul divortzului-legal?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare bunuri comune in timpul divortzului-legal?

Buna ziua.Am completat cererea de divortz in urma cu 2 saptamani la judecatoria de sector,acolo unde amandoi avem domiciulil stabil. Am aflat ca sotul meu a vandut ieri toate bunurile imobile comune,dobandite in timpul casatoriei noastre,tatalui lui ptr a se sustrage partajului.Vanzarea a fost facuta in baza unor procuri facute de mine ptr sotul meu in urma cu 2 ani,cand eram bolnava.Este legala aceasta vanzare avand in vedere ca cererea de divortz a fost inaintata deja?
Am un avocat cu care ma sfatuiesc,insa nu sunt pe deplin multumita de dumnealui.Nu ma poate lamuri in aceasta privinta.
Va rog sa ma ajutati,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:49, 3 Martie 2009
depinde ce interese are avocatul.......:hm:
vanzarea a fost facuta legal, numai ca dumneavoastra trebuie sa aratati in detaliu in ce conditii s-a facut aceasta.
consultati si un alt avocat si daca se impune, schimbati-l pe cel care l-ati consultat pana acum.
Ce fel de procuri erau cele incheiate cu 2 ani in urma? Il imputerniceati pe sot, prin ele, sa va reprezinte peste tot sin in toate, sau se specifica in procura ca va poate reprezenta doar in anumite cazuri si se enumerau aceste cazuri? Pe de alta parte, atata vreme cat va aflati deja in proces de divort cu sotul, adica intr-un litigiu si aveti astfel interese contrare, nu cred ca acele procuri mai sunt valabile.Eu as solicita anularea acelui contract intrucat, prin incheierea lui, mandantul mi-a lezat grav interesele, ca sa nu mai vorbim de faptul ca trebuie sa faca si dovada ca v-a inmanat banii pe care i-a primit ca pret al vanzarii (partea dumneavoastra).Nu se poate trata la modul general problema, depinde cum suna procurile, cum suna actul de vanzare-cumparere (plata pretului s-a facut in fata notarului) si de multe altele.
in momentul in care completezi o cerere de divortz,cu incredintare minor,partaj,etc,nu este normal ca bunurile comune ce urmeaza sa fie partajate sa nu poata fii vandute de unul dintre soti pana la pronuntarea divortzului si realizarea partajului?
Daca mai sunt bunuri care nu au fost instrainate faceti cerere de asigurare de dovezi conf.art235 si urmatorii c.pr.civ.In caz contrar faceti dovada existentei si instrainarii bunurilor cu acte si martori in cadrul unei eventuale ord,presidentiale(in caz de urgenta mentionata in lege) ,in cadrul unui proces civil de partaj,al unui penal conf art.208-210 de furt intre rude.Toate aceste afirmatii trebuiesc dovedite.Daca parerea dvs.despre avocat nu este pur sugestiva,incercati sa il schimbati
Ba da, insa in cayul dumneavoastra se pune problema existentei acelor procuri, prin care il imputerniceati pe sot sa faca anumite "acte" in numele dumneavoastra.De aceea zic eu ca este important de stiut, ce putea face sotul in baza acelor procuri si pana cand ?*Mandatul *procura( era cu temen, pentru anumite "acte" sau de genul: Imputernicesc pe X sa ma reprezinte in fata tuturor autoritatilor si institutiilor statului, sa incheie in numele meu si pe seama mea orice acte, etc.(unele procuri asa suna).Se prevde in procura ca este valabila o anumita perioada?Aceste amanunte sunt de foarte mare importanta in acest caz. Pe de alta parte, v-am explicat, dupa parerea mea puteti solicitarea anularea contractului incheiat de sot cu tatal sau, invocand ce v-am explicat anterior.

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager ady0072000 ady0072000 In luna august 2017, am cumpărat un apartament prin programul Prima casa. După aprox. 2 luni am fost chemat în judecată de fostul soț al uzufructuarei ... (vezi toată discuția)
Transmitere drept de proprietate individual asupra bunului comun flor_gh flor_gh Buna ziua! sotia, care are din casatoria anterioara 2 copii, doreste sa cedeze drepturile sale de proprietate asupra bunurilor pe care le are in comun cu ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri comune in timpul divortului ally_alex06 ally_alex06 buna ziua . sunt in divort. sotul a pus masina in vanzare fara acordul meu. avem de asemenea, o casuta din lemn,care valoreaza in jur de 40000 ron, construita ... (vezi toată discuția)