avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru ingrijirea copilului se poate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru ingrijirea copilului se poate prelungi?

Daca am optat pentru 2 ani de concediu pentru ingrijirea copilului, exista vreo posibilitate de a prelungi pana la 3 ani (inca 1 an fara plata, cu pastrarea locului de munca)? Am 3 copii mici: unul de 3 ani si jumatate, si 2 gemeni care implinesc in curand 2 ani. La crese, dupa cum stim cu totii, sunt locuri putine si imbolnavirile - la ordinea zilei. 3 copii proaspat intrati in colectivitate inseamna imbolnaviri repetate si dese (x3), deci o sursa inepuizabila de absente si nemultumire/ neproductivitate la locul de munca. Va rog sa imi spuneti daca exista o forma legala care sa imi permita sa ii ingrijesc pe cei mici acasa, pana la varsta de 3 ani. Multumesc!
1. Daca copiii sunt sanatosi (ceea ce ar fi foarte bine!) nu mai exista posibilitate legala de a mai prelungi CCC.

2. - Ati putea sa vorbiti cu angajatorul dvs. sa va aprobe un concediu fara plata (CFP) de un an de zile.
- In aceasta perioada veti avea contractul individual de munca (CIM) suspendat, adica veti fi tot salariata acelei unitati dar nu veti presta munca si nu veti primi salariu.
- In aceasta perioada de CFP nu veti fi asigurata la pensie, sanatate si somaj.
- Angajatorul nu are obligatia legala sa va pastreze locul de munca.

Va multumesc!
Doamna, si la 3 ani si la 4, in functie de copil, fiecare dintre cei 3 ai dv. poate fi bolnav 3 zile sau toata toamna...
Nu aveti varianta sa gasiti o terta persoana care sa ii ingrijeasca la domciliu, o bona, un bunic? E si mai ieftin si se obisnuiesc si cei mici fara dv...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfp-dupa concediu de 2 ani pt ingrijirea copilului lauranicola75 lauranicola75 pot solicita CFP 1an,in continuarea celor 2 ani de concediu pt ingrijirea copilului?In sept. ar trebui sa revin la serv. dupa 2 ani. (vezi toată discuția)
Cic fara plata pentru al 2-lea an,cic 1 luna pt tata 2013 cayola cayola Buna ziua Am ales sa stau acasa un an de zile si copilul face un an in 28 iulie2013.Tatal vrea sa-si ia concediul de o luna din 28 iunie .Poate beneficia ... (vezi toată discuția)
Pot intra in concediu fara plata dupa ccc? laura_gg laura_gg Buna ziua, ar trebui sa-mi reiau activitatea in luna mai, dar nu am cu cine sa o las pe cea mica. Pot beneficia de concediu fara plata? Daca da: - care ... (vezi toată discuția)