Daca am optat pentru 2 ani de concediu pentru ingrijirea copilului, exista vreo posibilitate de a prelungi pana la 3 ani (inca 1 an fara plata, cu pastrarea locului de munca)? Am 3 copii mici: unul de 3 ani si jumatate, si 2 gemeni care implinesc in curand 2 ani. La crese, dupa cum stim cu totii, sunt locuri putine si imbolnavirile - la ordinea zilei. 3 copii proaspat intrati in colectivitate inseamna imbolnaviri repetate si dese (x3), deci o sursa inepuizabila de absente si nemultumire/ neproductivitate la locul de munca. Va rog sa imi spuneti daca exista o forma legala care sa imi permita sa ii ingrijesc pe cei mici acasa, pana la varsta de 3 ani. Multumesc!
1. Daca copiii sunt sanatosi (ceea ce ar fi foarte bine!) nu mai exista posibilitate legala de a mai prelungi CCC.
2. - Ati putea sa vorbiti cu angajatorul dvs. sa va aprobe un concediu fara plata (CFP) de un an de zile.
- In aceasta perioada veti avea contractul individual de munca (CIM) suspendat, adica veti fi tot salariata acelei unitati dar nu veti presta munca si nu veti primi salariu.
- In aceasta perioada de CFP nu veti fi asigurata la pensie, sanatate si somaj.
- Angajatorul nu are obligatia legala sa va pastreze locul de munca.
Doamna, si la 3 ani si la 4, in functie de copil, fiecare dintre cei 3 ai dv. poate fi bolnav 3 zile sau toata toamna...
Nu aveti varianta sa gasiti o terta persoana care sa ii ingrijeasca la domciliu, o bona, un bunic? E si mai ieftin si se obisnuiesc si cei mici fara dv...