avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC fara plata pentru al 2-lea an,cic 1 luna pt tata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC fara plata pentru al 2-lea an,cic 1 luna pt tata 2013

Buna ziua
Am ales sa stau acasa un an de zile si copilul face un an in 28 iulie2013.Tatal vrea sa-si ia concediul de o luna din 28 iunie .Poate beneficia daca nu suntem casatoriti?
Ce sa fac eu in aceasta perioada avand in vedere ca am o problema de sanatate care necesita concediul medical.intentionez sa imi iau concediu fata plata pentru crestere copil pana la 2 ani (din 28 iulie.)deoarece la cresa nu il primeste decat din septembrie si e suspect de astm si alergii multiple.Teoretic ar trebui sa ma intorc o luna la lucru dar nu e moral sa anunt ca ma intorc si sa ma prezint cu concediu medical.Nu vreau sa incurc treburile companiei si nici sa o las pe colega care ma inlocuieste fara prelungirea contractului.Dar situatia financiara nu ne permite sa ramanam fara venituri o luna.Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: cayola , utilizator 10:07, 3 Iunie 2013
1. Sanatatea si interesul dvs. au prioritate fata de aspectul moral al problemei.

2. Daca tatal copilului a recunoscut copillul (si este trecut pe certificatul de nastere a copilului) si daca indeplineste conditiile legale poate beneficia de o luna de CCC incepand cu data de 29 iunie 2013.

3. - In perioada 29 iunie - 28 iulie 2013 dvs. reluati activitatea si predati certificatul medical angajatorului incepand cu 29 iunie.
- Pe perioada cat dvs. sunteti in concediu medical (o luna) salariata care va inlocuieste poate sa faca asta in continuare deoarece pe timpul cat sunteti in concediu medical aveti contractul individual de munca (CIM) suspendat de drept si poate fi angajata in locul dvs. pe perioada determinata (conf. Codului muncii).

4. De asemenea acea persoana poate sa va inlocuiasca si cand veti fi in CFP pentru cresterea copilului pana la 2 ani (cand de asemenea veti avea CIM suspendat).
- Adica CIM pe eprioada determinata, al persoanei care va inlocuieste, poate fi prelungit pana reveniti din CFP pentru cresterea copilului.
Multumesc mult .O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot afecta 3 zile la calcul indemnizatiei pentru cresterea copilului? guraliucalina guraliucalina si Buna ziua Sunt insarcinata in saptamana 28, iar din luna a 4-a de sarcina am intrat in concediu medical, fiind diagnosticata cu iminenta avort. Asftel ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa expirare contract pe perioada determinata anyana3 anyana3 Buna ziua, Pot beneficia de somaj la expirarea contractului pe perioada determinata de 1 luna in cazul in care acesta nu se poate prelungi ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal denisatoma denisatoma Buna seara, Am lucrat la o firma 6 ani, si acum 5 luni m-au bagat in somaj. Am luat somaj 6 luni de zile si acum ma cheama iar la servici pe o perioada de 3 ... (vezi toată discuția)