avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea persoanelor care indeplinesc conditiile de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea persoanelor care indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta

Buna ziua

Cunoscand prevederile art. 56 alin 1 lit c - la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, coroborat cu alin. 2 - constatarea in termen de 5 zile lucratoare prin decizia angajatorului , se poate angaja intr-o INSTITUTIE PUBLICA o persoana care nu este pensionata cu toate ca are 69 ani? Daca acest lucru este posibil care sunt conditiile?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 13 Mai 2013
Numai prin concurs sau examen se poate angaja in sectorul bugetar ... cum nu este pensionata la 69 de ani?
Asta m-am intrebat si eu, si stiu ca intr-o institutie publica poate sa se angajeze doar daca se
pensioneaza si face dovada ca pensia nu depaseste salariu mediu pe tara. Daca gresesc va rog sa ma corectati.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
lilicris26, utilizator
Intr-adevar, trebuie ca pensia neta incasata sa nu depaseasca salariul mediu brut pe economie .. pentru 2013 acesta are o valoare de 2223 lei .
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca gluten gluten Unitate bugetara ...un angajat se pensioneaza limita de varsta,primeste decizia de pensionare,unitatea doreste sa-i intocmeasca un contract pe durata de un ... (vezi toată discuția)
Angajare cu contract dupa ce ies la pensie ananuti ananuti Buna ziua! As dori sa stiu raspunsul la urmatoarea intrebare: \\"Pot sa ma reangajez intr-o institutie publica,in baza unui contract pe o perioada determinate ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca jenicaprod jenicaprod Actualul contract individual de munca, poate cumva sa “curga” in continuare, astfel incat el sa fie valabil si dupa pensionare? Daca da, care este temeiul ... (vezi toată discuția)