avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desemnare curator minor pentru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desemnare curator minor pentru succesiune

in decembrie 2012 mi a decedat sotul si am ramas cu doi copii la vremea aceea erau minori dar pe data de 08.05.2013 fica cea mare a implinit 18 ani .Va rog sa mi spuneti daca pentru succesiune si apoi vanzarea locuintei care o mostenim fica cea mare poate sa o reprezinte pe cea mica care are 10 ani
nu dispon de bani sa mi angajez un avocat iar la notar nu am putut rezolva nimic ,am fost trimisa la tribunal iar aici dupa cum am spus nu dispun de resurse financiare
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:57, 14 Mai 2013
Nu trebuie sa se deschida niciun proces doamna. Dvs sau sora in calitate de succesibili nu o puteti reprezenta caci este contrarietate de interese intre succesibili. Este simplu. Probabil ca acei notari nu vor sa si Bata capul ...
puteti sa-mi spune-ti daca nu va deranjez cum anume trebuie sa ma adresez notarului ca sa evit a ma trimite la tribunal?
Mergeti cu toate actele si cereti dezbaterea succesiunii. Supa punerea pe rol a dosarului notarul va face Adresa catre Autoritatea tutelara pentru a se desemna un curator pt minor. Daca refuza cereti incheiere de respingere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui imobil in coproprietate cu un minor milka007 milka007 Daca minorul are 15 ani poate sa hotarasca: singur ,sub tutela mamei , sau trebuie instituit curator? (vezi toată discuția)
Curatela minor ContSters167676 ContSters167676 Daca numesc n curator pentru copilul meu pot sa o fac pe o perioada determinata?De exemplu pentru 3 luni?Sau se numeste pentru fiecare act in parte?Cum se ... (vezi toată discuția)
Curator minor la vanzarea unui imobil tabangina tabangina buna ziua,copiii mei minori mostenesc de la tatal lor decedat un imobil,curatorul a semnat in locul lor pt dezbterea succesiunii.Intrebarea mea este curatorul ... (vezi toată discuția)