avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie asigurari sociale de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie asigurari sociale de sanatate

Buna ziua,
Sunt salariata avand contract individual de munca, deci platesc CASS aferent salariului. Mai am pe langa acesta si un venit conform unui contract de agent. Nu inteleg, din tot ce am gasit, daca la acest venit eu trebuie sa mai platesc sanatatea de 5.5 %.
Va rog daca se poate sa-mi spuneti si mie cum este. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: riel01 , utilizator 09:09, 14 Mai 2013
Buna ziua,

Potrivit art.296^21, alineatul 1, litera f) din CF,
Următoarele persoane au calitatea de contribuabil la sistemul public de pensii şi la cel de asigurări sociale de sănătate, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte, după caz:
f) persoanele care realizează venituri, în regim de reţinere la sursă a impozitului pe venit, din activităţi de natura celor prevăzute la art. 52 alin. (1) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e);

In cadrul veniturilor cuprinse la art.52, alineatul 1) din CF, fac parte
b) venituri din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil, precum şi a contractelor de agent. Fac excepție veniturile din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil obţinute de contribuabilii care desfășoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere şi sunt înregistrați fiscal potrivit legislaţiei în materie;

Fata de cele de mai sus, inteleg ca indiferent de faptul ca realizati si venituri de natura salariala, aveti obligatia platii contributiei de sanatate pentru veniturile in baza contractului de agent.

Numai bine
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
CONTABIUM, Contabil
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit si cass pentru apartament inchiriat claudia.mizar claudia.mizar Buna ziua, as dori sa stiu cum se calculeaza impozitul si CASS pentru inchirierea unui apartament. Ar fi vorba de 900 ron declarati, considerat venit brut. Cat ... (vezi toată discuția)
Retinere impozit si sanatate AdrianaMorosan AdrianaMorosan Sunt pensionare si fac colaborare la o firma de vanzari directe. Vreau sa stiu daca este corect sa se opreasca impozitul 16% si sanatatea 5,5% din tot ... (vezi toată discuția)
Pfa fifi53 fifi53 dupa ce am citit oug.15/2012 art 296.19 nu mai inteleg nimica eu pfa inregistrat la administratia financiara cu cod fiscal , realizez venituri lucrez pe baza ... (vezi toată discuția)