avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita membri familie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita membri familie

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca pentru o persoana care a facut in perioada in care era angajat un overdraft de trei salarii, nu are niciun bun pe numele lui si nici nu mai are serviciu de ceva vreme, se poate trece la recuperarea datoriilor de la familie: sot/sotie, parinti, frati?
Nu pot fi executate rudele, doar debitorul.
Dupa urmarirea bunurilor proprii, se poate proceda la urmarirea bunurilor comune.( bunurile proprietate comuna devalmasa pot fi urmarite dupa ce s-a procedat la partajarea acestora, pe cale de contestatie la executare).

Asadar, creditorul poate urmari bunurile dobandite in coproprietate.( va fi individualizata cota-parte detinuta din dreptul de proprietate si, de asemenea, se poate dispune de catre instanta de judecata atribuirea imobilului debitorului, cu obligatia de a -si despagubi sotia cu o suma de bani cu titlu de sulta).


Cota-parte din dreptul de proprietate, de asmenea, poate fi instrainata, in etapa de executare silita.


Creditorii personali ai unui debitor coproprietar nu vor putea să urmărească partea acestuia din imobilele aflate în proprietate comună, ci vor trebui mai întâi să ceară împărţeala acestora.

Orice alta ruda nu poate fi executata silit, obligatia de plata a creantei este una personala.

Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun imobil comun - executare silita ioanagts ioanagts Buna ziua, am fost asociat si administrator la un srl. societatea a intrat in insolventa si lichidatorul a cerut angajarea raspuderii administratorilor. am ... (vezi toată discuția)
Actiunea oblica sau contestatia la executare pentru partaj imobil? DanyD DanyD Care este cadrul procesual corect in situatia in care, in calitate de creditor (am inceput deja executarea silita) doresc partajarea unui imobil detin de ... (vezi toată discuția)
Notare de ececutare silita in cartea funciara necsu necsu Am un contract de credit pt nevoi personale garantate cu ipoteca pe mai multe imobile. Banca a investit contractul in camera de consiliu si a notat prin ... (vezi toată discuția)