avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... semnare delegatie!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

semnare delegatie!!!

sunt din bacau, iar fratele meu este arestat.
as fi vrut sa-i angajez un avocat, sa vad ce i-ar putea face ca sa-l scape.
intrebarea mea este, in acest caz, cine ii semneaza delegatia aceea prin care avocatul il va reprezenta.
sa semnez eu in locul fratelui sau cum?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:14, 3 Martie 2009
Dvs. il angajati avocatul merge la fratele dvs in arest sau penitenciar si daca acesta este de acord cu avocatul ales semneaza contractul de reprezentare
cum poate sa intre la el in penitenciar daca nu are delegatie? se duce cu ea nesemnata?
Se poate semna delegatia si in numele celui ce trebuie aparat... nu degeaba scrie in contractul tip din statut la anexa I:
"Încheiat între:
1.Denumirea formei de exercitare a profesiei [...] pe de o parte, şi
2.Domnul/Doamna ............, domiciliat(ă) în .......... în calitate de (client, reprezentant, grad de rudenie, soţ etc.) ........, pe de altă parte.
[...]
Art. 1: Obiectul contractului
1.1.Obiectul contractului îl reprezintă ...... (după caz, asistarea, reprezentarea, acordarea de consultaţii juridice, redactarea şi semnarea de acte, cereri şi alte căi de atac, forme de executare, mediere, operaţiuni fiduciare, domicilieri de firme precum şi orice alte activităţi prevăzute de Legea nr. 51/1995), pentru clientul....... cu domiciliul/sediul în ......" etc.
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2009
Attila-Arpad Dombi, Avocat
noisette a scris:

cum poate sa intre la el in penitenciar daca nu are delegatie? se duce cu ea nesemnata?

Da, se duce cu delegatia nesemnata iar cu contractul de asistenta juridica semnat de dvs ( ca frate).
Contractul nu il arata la penitenciar dar sa il aiba la el pt orice eventualitate.
Pot sa intrebe daca e semnat contractul de asistenta juridica.

Eu am patit la o sectie de politie care vroiau sa traga de timp pentru a-i lua declaratie fara avocat ( pt ca ma stiau) si nu ma lasau sa intru pt ca nu aveam contractul semnat.Evident ca nici delegatia.
Fusesem contactat telefonic de persoana respectiva.Imi facea cu mana de la geam prin gratii si a trebuit sa am acceptul comandantului sectiei.
In cca 10 - 15 minute am intrat dar destul de greu.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura data unui avocat Pilu Pilu Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de ... (vezi toată discuția)
Contract asistenta juridica - dreptul judecatorului de a-l cere anabela11 anabela11 Buna ziua am o nelamurire legat de temeinicia cererii unui judecator pentru ca avocatul sa depuna la dosarul cauzei contractul de asistenta juridica ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat-procedura plata clucer clucer Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza cand decizi ca un anumit avocat te va reprezenta si iti va apara drepturile intr-o actiune judecatoreasca:se ... (vezi toată discuția)