va supun atentiei urmatoarea speta:
Printr-o hotarare judecatoreasca (penala) s-a instituit sechestru (comandament) pe un apartament, in urma cu 9 ani.
Intre timp, persoana (proprietara) a fost reabilitata si de curand, printr-o alta hotarare judecatoreasca a obtinut ridicarea sechestrului, invocand prescriptia (in speta trecand 9 ani, timp in care apartamentul nu a fost valorificat si, mai mult decat atat, insasi partea vatamata din procesul penal nu s-a constituit parte civila).
Pentru apartamentul aflat in discutie nu a fost achitat impozit, astfel ca acum, dupa ridicarea sechestrului, se pune problema cine va achita impozitul aferent pentru acest apartament (cel putin pe ultimii 5 ani, intrucat si aici a intevenit prescriptia) si cum ma sfatuiti sa procedez. Persoana in cauza doreste sa vanda apartamentul, insa mi-e teama ca cei de la Impozite si taxe nu vor ceda ... si vor elibera certificatul fiscal cu datorii. Cum ar fi cel mai bine si mai rapid sa procedez?
Va multumesc!
Sechestrul reprezinta o masura asiguratorie, iar imobilul ramane in proprietatea persoanei impotriva careia a fost luata masura(chiar si in faza executarii silite, pana la adjudecare). Consecinta este aceea ca si obligatiile fiscale raman in sarcina acestei persoane deoarece are in continuare calitatea de proprietar. In concluzie, in cazul in care vi se solicita plata impozitului trebuie sa va conformati.
Sechestru
ancairo
Bună seara, speță este următoarea. In urma cu 20 de ani a fost instituit un sechestru pe un apartament. Intre timp proprietarii apartamentului au ... (vezi toată discuția)