avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata impozit pentru apartament aflat sub sechestru
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata impozit pentru apartament aflat sub sechestru

Buna ziua,

va supun atentiei urmatoarea speta:
Printr-o hotarare judecatoreasca (penala) s-a instituit sechestru (comandament) pe un apartament, in urma cu 9 ani.
Intre timp, persoana (proprietara) a fost reabilitata si de curand, printr-o alta hotarare judecatoreasca a obtinut ridicarea sechestrului, invocand prescriptia (in speta trecand 9 ani, timp in care apartamentul nu a fost valorificat si, mai mult decat atat, insasi partea vatamata din procesul penal nu s-a constituit parte civila).
Pentru apartamentul aflat in discutie nu a fost achitat impozit, astfel ca acum, dupa ridicarea sechestrului, se pune problema cine va achita impozitul aferent pentru acest apartament (cel putin pe ultimii 5 ani, intrucat si aici a intevenit prescriptia) si cum ma sfatuiti sa procedez. Persoana in cauza doreste sa vanda apartamentul, insa mi-e teama ca cei de la Impozite si taxe nu vor ceda ... si vor elibera certificatul fiscal cu datorii. Cum ar fi cel mai bine si mai rapid sa procedez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: michelle76 , utilizator 11:09, 15 Mai 2013
Sechestrul reprezinta o masura asiguratorie, iar imobilul ramane in proprietatea persoanei impotriva careia a fost luata masura(chiar si in faza executarii silite, pana la adjudecare). Consecinta este aceea ca si obligatiile fiscale raman in sarcina acestei persoane deoarece are in continuare calitatea de proprietar. In concluzie, in cazul in care vi se solicita plata impozitului trebuie sa va conformati.
Va multumesc pentru raspuns,
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru ancairo ancairo Bună seara, speță este următoarea. In urma cu 20 de ani a fost instituit un sechestru pe un apartament. Intre timp proprietarii apartamentului au ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină de la o persoana care nu este proprietarul ... Asdfg.0 Asdfg.0 Am cumpărat o mașină de la o persoana care nu este proprietarul în acte. Mi-a spus ca îmi va da fiscalul, și bineînțeles ca nu mi l a mai dat. Am luat ... (vezi toată discuția)
Ridicare sechestru asigurator aditzu1979 aditzu1979 Buna seara.Am cumparat prin licitatie acum 1 an de zile un apartament care era ipotecat la o banca si avea sechestru asigurator de la parchet deoarece fosta ... (vezi toată discuția)