avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am cumpărat o mașină de la o persoana care nu este ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am cumpărat o mașină de la o persoana care nu este proprietarul ...

Am cumpărat o mașină de la o persoana care nu este proprietarul în acte. Mi-a spus ca îmi va da fiscalul, și bineînțeles ca nu mi l a mai dat. Am luat legătura cu proprietarul la telefon, și mi a spus ca nu îmi poate da fiscalul deoarece are sechestru pus pentru o amenda de rovinieta în valoare de 1.100 lei. Se poate asa ceva?
Ce este de făcut?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:40, 12 Martie 2023
Nu prea aveți ce face, dacă pe mașină este pus sechestru pentru o creanță neachitată.
Puteți pierde mașina, dacă va fi scoasă la licitație.
Daca vanzatorul nu este proprietarul vehicolului ,legal nu poate sa va prezinte certificat fiscal auto pentru ca nu are notat auto pe rolul sau fiscal
Daca asupra vehicolului exista impuse restrictii la instrainare si masura asiguratorie a sechestrului ,pana nu se achita amenda sechestrul nu va fi ridicat
Și eu cum pot sa aflu dacă are?

ynocentta a scris:

Daca vanzatorul nu este proprietarul vehicolului ,legal nu poate sa va prezinte certificat fiscal auto pentru ca nu are notat auto pe rolul sau fiscal
Daca asupra vehicolului exista impuse restrictii la instrainare si masura asiguratorie a sechestrului ,pana nu se achita amenda sechestrul nu va fi ridicat

Nu aveți cum să aflați pentru că deocamdată legal nu sunteți proprietarul mașinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe autovehicul iulianpetrisor iulianpetrisor Buna ziua, numele meu este Iulian Petrisor, 23 de ani - Bucuresti. Pe data de 26.05.2020 am cumparat un autovehicul marca VW Polo. Contractul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Sechestru auto MihaiSar MihaiSar Salut, am cumparat o masina in dec. 2017 , am facut contract vanzare cumparare , am facut programare rar online si aceasta era in februarie 2018. Am decis sa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto viorel00 viorel00 Buna dimineata, ma numesc Turcan Viorel si in noiembrie 2019 am achizitionat un autoturism marca vw Golf 3 si mentionez ca am fost sa il nmatriculez pe numele ... (vezi toată discuția)