avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuarea chiriasului - chirie neplatita, contract ...
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuarea chiriasului - chirie neplatita, contract expirat

As vrea sa intreb cum sa procedez in continuare daca chiriasul unui spatiu al firmei nu a achitat nici o factura de chirie/9luni si refuza sa paraseasca de bunavoie imobilul, in conditiile in care contractul a expirat acum 2 luni, iar hotarirea instantei data in baza titlului executoriu cu care a fost investit contractul prin inregistratre (ptr firme abia in ianuarie posibil) la fisc, a fost partiala..si doar ptr. recuperarea creantei pe ultimele 3 luni de contract, sub motivatia ca titlul este valid doar din ??ianuarie 2013=data inregistarii. In ce priveste eliberarea imobilului/evacuarea, care defapt e cel mai important, nu s-a admis, trimitindu-ne la judecata. Consider ca decizia este eronata si as intreba ce sanse ar fi prin apel?..sau ce se mai poate face? pentru recuperare creanta pe toata perioada contractuala si in primul rind pentru eliberarea imobilului. Multumim

Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:18, 14 Mai 2013
Daca la instanta de fond ati solicitat prin cerere evacuarea pentru neexecutarea obligatiilor contractuale de catre chirias si ati probat aceasta afirmatie, iar instanta a dispus respingerea cererii, trebuie sa declarati apel.
In opinia mea doar in ce priveste chiria aveti titlu executoriu ( si ala partial), pt evacuare nu aveti titlu executoriu, asa ca va trebui sa va adresati instantei.
Trebuie sa faceti o actiune in evacuare. Nu aveti altfel cum sa il evacuati. Evident ca puteti cere daune pentru lipsa de folosinta a spatiului, in perioada in care a folosit nejustificat spatiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi recomandati pentru evacuare chiriasi fara contract bogdan2783 bogdan2783 Am observat ca subiectul chiriasilor a fost intens dezbatut pe forum dar nu am tras o concluzie daca ca si proprietar este mai ok sa ai un contract cu ... (vezi toată discuția)
Chirie sebastianconstantin sebastianconstantin daca in contract e stipulat ca neplata chiriei se sanctioneaza in contidiile legii, dupa cat timp te poate da afara legal din imobil. (vezi toată discuția)
Evacuare chirias contract expirat eugen82 eugen82 cum evacuez un chirias daca a expirat contractul de inchieriere? contractul a fost semnat pe legea veche inainte de noul cod civil. este necesara actiune in ... (vezi toată discuția)