avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA prestari servicii SUA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA prestari servicii SUA

Buna ziua,

as avea urmatoarea situatie:cu un angajat pe teritoriul Romaniei prestez un serviciu consultanta IT pentru o firma din SUA fara sediu in SUA.Intrebarea mea este :facturez cu TVA chiar daca o parte din suma de pe factura este folosita pentru plata salariilor?Sau asta nu are a face,facturez cu 24% in mod normal,toata suma?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 12:26, 14 Mai 2013
Buna ziua,

Prestarile de servicii efectuate catre tari din afara UE sunt operatiuni scutite de taxa potrivit art. 143, alineatul 1, litera c din CF.
Facturarea se va face fara TVA, in regim de scutire cu drept de deducere.
Daca insa, facturarea se face catre un sediu fix al companiei de pe teritoriul Romaniei, facturarea se va face in regim normal de taxare cu 24%.
Nu am inteles foarte bine ce inseamna companie din SUA fara sediu in SUA.

Numai bine
Multumesc de raspuns!
Ma scuzati,rectific:firma din SUA care nu are sediu in Romania". Asta schimba ceva?
La art 143 spune - Scutiri pentru exporturi sau alte operaţiuni similare, pentru livrări intracomunitare şi pentru transportul internaţional şi intracomunitar iar la punctul c) alineat 1 -c) prestările de servicii, inclusiv transportul şi serviciile accesorii transportului, altele decât cele prevăzute la art. 141, legate direct de exportul de bunuri; Eu inteleg ca se refera tot la intracomunitar...?
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
mircea_arj, utilizator
In raspunsul meu, am precizat tratamentul pentru ambele variate. Daca firma este din SUA si nu are sediu permanent sau sediu fix in Romania, operatiunea este scutita conform articoului citat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cu tva sau scutit??? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Dacă o societate impozabilă înregistrată ca plătitor de TVA,prestează servicii de transport de bunuri ( de exemplu:din România în Elveţia) pentru o ... (vezi toată discuția)
Prestare serviciu i.mircea i.mircea Daca o firma presteaza urmatoarele servicii: intocmire decl vamala de export, asistenta vamala export, intocmire CMR export si alte doc necesare exportului; ... (vezi toată discuția)
Transport legat de exportul de bunuri ramolex ramolex o societate comerciala romana \\"alfa\\" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea ... (vezi toată discuția)