avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare Asociatie de Proprietari la nivel de scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare Asociatie de Proprietari la nivel de scara

Avand in vedere ca nu e trai cu actuala conducere a Asociatiei de Proprietari mai multi vecini din scara doresc sa ne constituim ca si Asociatie de Proprietari distincta. Suntem 20 de locatari din care doar 1 nu va semna pentru infiintare fiind vorba de o doamna cu probleme psihice care nici nu iese din apartament. M-ar interesa sa stiu daca documentele de infiintare: act constitutiv si statut trebuie autentificate la notar, daca da, in cate exemplare. In masura in care obtinem avizele de la furnizori putem negocia cu acestia sa incheiem contracte individuale ? In cat timp e obligata vechea asociatie sa ne restituie la cerere fondul de rulment?
Ca sa infiintati o asociatie de proprietari, inclusiv prin desprindere din una mai mare, urmati ghidul care se afla aici:
www.avocatnet.ro/content/con...

In plus de asta studiati bine de tot Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, precum si HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii. Textul lor il gasiti tot aici pe site.

Daca aveti nelamuriri, intrebati si incercam sa va deslusim nelamuririle.
Niciun document nu trebuie sa treaca pe la notar.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
elga50, moderator
Multumesc frumos. Eram in dubiu cu autentificarea fiindca am facut comparatie cu infiintarea unui ONG. Am infiintat cateva ONG-uri in trecut si am crezut ca procedura se aseamana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un ajutor cu privire la infiintarea asociatiilor de proprietari niculinapopa niculinapopa Buna ziua, Mai multi proprietari am decis sa ne retragem din asociatia de proprietari ( care este formata din 49 scari cu 4 etaje) si vrem sa infiintam o ... (vezi toată discuția)
Desprinderea de asociatia de proprietari Vicktoras Vicktoras Doresc sa intreb ce ce intampla (consecinte juridice) in cazul in care o scara a unui bloc ce face parte din asociatia de propietari ia decizia sa se retraga ... (vezi toată discuția)
Constituire asociatie de proprietari Silviu Hategan Silviu Hategan Buna ziua.Care sunt pasii de urmat pentru constituirea unei asociatii de proprietari ? Va multumesc pentru un eventual raspuns. (vezi toată discuția)