avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchidere firma cu datorii la stat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchidere firma cu datorii la stat

buna ziua. in urma cu 6 ani(2007) am preluat o firma de la niste rude in asociere cu sotul si mama mea. insa din 2008 nu am mai lucrat absolut deloc pe ea din cauza unor neintelegeri in familie. acum are datorii de aproximativ 5000 de lei.
as dorii sa o inchid. credeti ca este posibil? ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:39, 24 Mai 2013
Nu puteti lichida o societate cu datorii la stat.
Intre actele necesare se solicita:

Certificatul emis de organul fiscal competent din care să rezulte că societatea nu are datorii la bugetul de stat consolidat

Doar dupa achitare datoriilor puteti demara dizolvarea si lichidarea societatii
avluci a scris:

Nu puteti lichida o societate cu datorii la stat.
Intre actele necesare se solicita:

Certificatul emis de organul fiscal competent din care să rezulte că societatea nu are datorii la bugetul de stat consolidat

Doar dupa achitare datoriilor puteti demara dizolvarea si lichidarea societatii

Dar daca eu depun cererea de declansare a procedurii de insolventa si cer falimentul firmei, constantandu-se pe parcursul procesului ca activele firmei nu acopera pasivele, si nu este din culpa administratorului, va avea acest fapt drept consecinta radierea/lichidarea firmei din registrul comertului?

Da este posibil sa puneti planul dvoastra in practica. Luati in calcul insa si onorariul lichidator si posibilitatea sa vi se atraga raspunderea pe persoana fizica si s-ar putea sa iesiti de doua ori mai scump decat datoria pe care o aveti la fisc. Avand in vedere micimea sumei de plata, actionati conform sfatului primit mai sus de la dnul avocat. Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitare impozit forfetar prin faliment? infoleg infoleg De maine 1 mai 2009, daca bine am inteles, chiar daca mergem sa suspendam activitatea sau sa radiem firma tot intram sub incidenta taxei maritului Pogea cel ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma edusa edusa ce implica o dizolvare de firma?? daca firma are datorii ce se-ntampla cu ele? cum este mai eficient radierea sau dizolvarea? (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ariadna84 ariadna84 Am o societate de transport marfa cu o datorie de 10000 de lei la finante,ca urmare s-a cerut dizolvarea societatii prin instanta.Firma nu are bunuri ... (vezi toată discuția)