avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie politie

Buna ziua,
Daca ma puteti ajuta cu un sfat va rog, va prezint problema sumarizata:
Am primit o citatie pe numele meu. Dupa ce am sunat la numarul de telefon lasat pe citatie, mi s-a comunicat ca plangerea este si impotriva concubinei mele.
Cel care a facut reclamatia si articolele aduse in discutie, nu au o baza reala si se va da NUP (dar nici nu pot fi incadrate la denunt calomnios).

Scopul real al plangerii este de a i se afla datele complete ale prietenei mele pentru ca ulterior sa se indrepte impotriva ei pe care civila.

De aceea, in cazul in care voi fi intrebat despre ea, cum pot evita/refuza sa ofer aceste informatii despre ea organului de ancheta? Nu vreau sa imi creez nici eu probleme si nici ei.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:40, 15 Mai 2013
Aveți dreptul de a nu da declarații - art. 70 alin. (2) C.pr.pen. Din moment ce aveți acest drept, nu ar trebui să suferiți vreo repercusiune pentru exercitarea lui.
sunt de acord, daca sunteti sigur de NUP, puteti sa nu dati nicio declaratie. Va duceti la politist si spuneti ca nu vreti sa dati o declaratie in acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor up - accesul la dosar dis80 dis80 Buna ziua, Mi s-a solicitat declaratia ca martor intr-un dosar de frauda deschis impotriva unui client al bancii. Eu nu am aflat de aceasta decat dupa ce ... (vezi toată discuția)
Caz penal emil69 emil69 buna ma numesc emil,sunt citat intr-un caz penal (inselaciune pe net) am fost chemat de un procuror pentru declaratie,se poate asa ceva si ce mi se intampla? (vezi toată discuția)
Din martor faptuitor chucho chucho Am dat o declaratie de martor intr-un caz penal in urma unei citatii. Acum sunt chemat la politie in calitate de Faptuitor. Cum procedez? Ma prezint la ... (vezi toată discuția)